Србија

Милер пренео Путинове поздраве Вучићу: Разговор о снабдевању Србије гасом

На састанку је констатовано да је потрошња гаса у Србији за првих 10 месеци повећана за 28 посто у односу на исти период прошле године, што је доказ убрзаног економског напретка земље

 

Loading...

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду са председником Управног одбора Гаспрома Алексејем Милером о реализацији пројекта за снабдевање Србије гасом и развоју српског гасног тржишта. Милер је истовремено пренео Вучићу поздраве председника Русије Владимира Путина, уочи посете српског председника Москви.

На састанку је констатовано да је потрошња гаса у Србији за првих 10 месеци повећана за 28 посто у односу на исти период прошле године, што је доказ убрзаног економског напретка земље.

То намеће потребу, наводи се у саопштењу, да Србија ради на даљем развоју гасно-транспортног система, који ће омогућити сигурност снабдевања гасом и задовољавање нарастајућих потреба српског тржишта.

Милер је изнео спремност да Гаспром са српском страном учествује у развоју нових гасно-транспортних система, с обзиром на то да ће изградња деонице гасовода између Русије и Турске створити могућност за додатне количине гаса за земље региона, укључујући Србију.

Председник УО Гаспрома пренео је поздраве председника Путина српском председнику уочи његове посете Москви.

Председник Вучић захвалио је на поздравима и замолио саговорника да пренесе захвалност председнику Путину за подршку Србији.

 

Извор: Telegraf.rs

Loading...
loading...
loading...