Издвајамо Србија

НОРВЕШКИ АМБАСАДОР ПОДРЖАО ХОЈТ ЈИА: Србија би требало да се запита какав сигнал шаље ЕУ

Pixabay.com

Норвешки амбасадор у Србији изјавио у интервјуу за „Блиц“ да се расправом о „столицама“ на којима седи Србија скреће пажња са важних тема.

Арне Санес Бјорнстад каже да би уместо тога Србија требало да се запита какав сигнал шаље Европској унији.

Он је рекао да би Србија требало да седи на својој столици и да је управо на то мислио и високи амерички званичник Брајан Хојт Ји, који је недавно био у званичној посети у Београду и изјавом о томе да Србија не може да седи на две столице уколико жели у ЕУ подигао велику прашину у домаћој јавности.

– Та јавна расрпава о столицама представља само одвраћање пажње од важних избора које Србија треба да начини уколико је озбиљна по питању придружења ЕУ и побољшања животног стандарда својих грађана – рекао је Бјорнстад и нагласио да је најзначајнији избор већ направљен самом пријавом за чланство у ЕУ.

На питање да прокоментарише оштре изјаве Хојта Јиа, које је су званичници у Србији оценили као претње и притисак, Бјорнстад каже да није био укључен у састанак Јиа и Вучића али да претпоставља да је амерички званичник изнео оно што је очигледно.

– Уколико Србија жели да се економски интегрише са земљама ЕУ мораће да усклади своју политику и законодавство са њима, односно примењује политику и законодавство ЕУ. То није претња, само изношење очигледног. Уколико желите да се придружите клубу, морате да прихватите услове за чланство – поручио је норвешки амбасадор.

 

Извор: Pixabay.com

Извор: Vestionline.com / Блиц.рс

Loading...
loading...
Loading...