loading...
Издвајамо Регион

ОРБАН СЕ ЗАКЛЕО: Ухапсићу Џорџа Сороша због…

Мађарски премијер Виктор Орбан је обећао да ће затворити глобалистичког милијардера Џорџа Сороша због покушаја да сруши државну безбедност Мађарске.

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

У обновљеном нападу на Сороша, Орбан је дао наређење својим обавештајним службама да истраже све покушаје криминала Сорошевих служби које таргетирају његову земљу.

Блоомберг.цом извештава: Обавештајне агенције ће помоћи при процени онога што он сматра да су напори Сороша да казни Мађарску путем тежње ЕУ институција да постане континент „мешане популације“, рекао је Орбан у интервјуу за Кошут Радио у Петак.

Орбан, који је фаворит за парламентарне изборе следдеће године, је рекао да ће Европа бити подељена између „зоне без миграната“ и оних на западу који одбијају апеле да зауставе боравиште миграната без докумената.

Сорош чија филантропија је подржавала образовање и демократски активизам у Мађарској од 1980их, је одговорио Орбану који је и сам бивши Сорошов ученик, оптужујући га да води „мафијашку државу“.

Орбанова Фидес партија је повећала подршку народа на 59% сигурних гласова, како је показала Тарки анкета објављена ове недеље, приказујући очигледни успех његове кампање усмерене на миграцију и билборде против Сороша.

Са радикалним националистом Јобиком на другом месту у Мађарској, привлачење антиимигрантске и еуроскептичне реторике се још повећало током прошлонедељних избора у Чешкој.

 

Извор: Wебтрибуне.рс

 

loading...