Србија

Председник бесан! Николић се Путину жалио на Вучића

Бивши председник Србије Томислав Николић жестоко је током недавног боравка у Москви критиковао актуелног председника Александра Вучића, пише „Блиц“.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Николић је прошле недеље боравио у Русији где му је руски председник Владимир Путин уручио Орден пријатељства.

На свечаној вечери након уручења одликовања Николић, како се наводи, није бирао речи жалећи се Путину на поступање, политику, али и третман који је он лично у претходном периоду имао код Александра Вучица.

ЗАЕВ ОПТУЖИО ПУТИНА ДА ХОЋЕ ДА ГА УБИЈЕ: Москва одговара да ПРЕМИЈЕР МКД НИЈЕ САВ СВОЈ и да иза свега стоји НАТО!

– Николић је рекао Путину како Србија не следи руска упутства и да је главни разлог за то тај што је Вучић победио у странци, а не он. Онда је испричао како је Вучић дуго радио против њега и да је актуелни шеф државе одговоран што је његова политика поражена – каже извор „Блица“.

Николић се, пише лист, није жалио само на однос Србије према Русији и сарадњу две земље, за коју је рекао да није на оном нивоу на којем је била у време његовог председниковања, већ и на своју позицију која је девалвирана након што је СНС одлучила да на председничким изборима кандидује тадашњег премијера плашећи се да Николић неће остварити победу.

– Захвалио је Владимиру Путину што му је ‘дозволио’ да буде на челу Савета за сарадњу са Руском Федерацијом и Кином и рекао да му Вучић то никада не би дао да није било Руса и Путина лично да притисну, јер су они наводно натерали Вучића на то – препричава садржај разгвора саговорник „Блица“.

Како се додаје, Путин се није нарочито укључивао и коментарисао, само је пажљиво слушао шта му Николић говори.

 

Извор: Blic.rs