loading...
Издвајамо Русија

ПУТИН ОПТУЖИО АМЕРЕ: САД желе да нам се освете – ХОЋЕ ДА ИЗАЗОВУ ХАОС НА ИЗБОРИМА У РУСИЈИ!

Фото: Јутјуб

Руски председник Владимир Путин оптужио је данас САД да желе да изазову неприлике на председничким изборима у Русији као освету за наводно руско мешање у америчке председничке изборе 2016, објавила је агенција РИА Новости, преноси Ројтерс

ТАСС преноси да је Путин такође, говорећи о оптужбама да се у Русији допинговање спортиста одвија под надзором државе, казао да су ове оптужбе повезане са предстојећим руским председничким изборима у марту 2018. године.

– Ово је то што ме брине: Зимске олимпијске игре (у Јужној Кореји) требало би да почну у фебруару, а председнички избори (у Русији) у марту. Постоје огромне сумње да је све ово изазвано како би се створила атмосфера која је некоме потребна да изазове незадовољство код навијача због чињенице да је држава наводно умешана у кршења правила и да је одговорна за то – рекао је Путин.

Он је навео да у Русији никада није било нити ће икада бити шеме државног спонзорисања допинговања спортиста.

– Никад није било, не постоји и надам се да неће никада постојати државни ситем подршке допинговања (у спорту), за шта смо оптужени – рекао је Путин.

ТАСС је прошле недеље објавио да ће Међународни олимпијски комитет вероватно забранити руским спортистима да учествују под заставом Русије, након што су саопштили да су налази комисије Светске анти-допинг агенције, коју је предводио канадски професор права Ричард Макларен, убедљви.

Заменик руског премијера Виталиј Мутко тада је изјавио да је за Москву неприхватљиво да руски спортисти наступају на зимској Олимпијади у Јужној Кореји под неутралном заставом.

– Неутрална застава? Шеф државе (Владимир Путин) јасно је изнео своју позицију када је реако да су такве заставе апсолутно неприхватљиве за нашу земљу – рекао је јуче Мутко, преноси ТАСС.

У августу 2017. године, руски атлетичари такмичили су се под неутралном заставом на Светском првенству, подсетила је руска агенција.

Зимске Олимпијске игре у Јужној Кореји одржаће се од 9. до 25. фебруара 2018. године.

 

Извор: Тањуг

loading...