loading...
Регион Србија

ПУЦАО САМ ЗОЉОМ НА РАТКА МЛАДИЋА! Невероватна исповест хрватског министра!

Анте Котромановић, бивши хрватски министар одбране, испричао је како је 1991. године зољом пуцао у Ратка Младића.

Он је све открио у интервјуу за “Нови лист”, где је испричао и како је пуцао у оклопно возило не знајући да је Младић унутра.

– Он је био командант Книнског корпуса, против којег смо се борили у Хрватској, а у БиХ је био командант војске против које смо извели низ сложених операција и на крају га поразили.

Иако је завршио војну школу ЈНА, о њему никад нисам размишљао као о неком великом војном стратегу, уосталом, ми смо ту такозвану струку довели до вишекратних пораза. Но, што се тиче самог Младића, имали смо доста близак сусрет 1991. године, док сам био у специјалним јединицама. Он је путовао према Хрвацама код Сиња на преговоре с Ивом Човићем, а ми смо тад већ неколико дана били у непријатељској позадини.

Направили смо једну акцију на борбена возила која су наилазила из смјера Врлике, а у једном од тих возила је, што ми тада нисмо знали, био и Ратко Младић. Тад смо први пут у акцији користили зоље и ја сам из тог оружја пуцао на борбено оклопно возило у којем је био Младић. Но, удаљеност возила је била само четири-пет метара, а зољи је потребно минимално 70-80 метара да се активира. И пројектил је, наравно, направио рикошет, одбио се од возила и експлодирао стотињак метара даље.

Кад је Младић након тога дошао у Хрваце, причао ми је Човић, пријетио им је, викао и готово их заробио. Но, ми стварно нисмо тад знали да је он унутра. Једноставно смо извршавали своје задаће као специјалне јединице – испричао је он у интервјуу.

Извор: Espreso.rs / Avaz.ba