Русија Свет

Руси изнели доказ против Америке, тврде да директно подржава ИСИС: Ево зашто нису напали терористе!

Операција за ослобађање источног града Абу Камала показала је да је америчка коалиција директно подржавала терористичку групу ИСИС

Сједињене Америчке Државе, имитирајући борбу против тероризма, заправо обезбеђују покриће јединицама терористичке групе ИСИС за промовисање својих интереса на Блиском Истоку, саопштило је Министарство одбране Русије.
Руско Министарство изјавило је да су америчке снаге одбиле да изведу ваздушне нападе на терористе ИСИС-а који су се повлачили из сиријског Абу Камала.

Операција за ослобађање источног града Абу Камала показала је да је америчка коалиција директно подржавала терористичку групу ИСИС.

– Ове чињенице су неоспорни доказ да Сједињене Америчке Државе, које за светску заједницу имитирају непомирљиву борбу против међународног тероризма, заправо покривају борбене јединице ДАЕШ-а да би се обновила њихова борбена способност, да би се оне прегруписале и искористиле у промовисању америчких интереса на Блиском истоку – наводи се у саопштењу.

Министарство одбране објавило је у уторак фотографије на којима се види вишекилометарска колона терориста која одлази из Абу Камала у правцу преласка Вади ел Сабха на сиријско-ирачкој граници, преноси Спутњик.

Према подацима министарства, операција коју су извеле сиријске владине снаге крајем прошле недеље за ослобађање Абу Камала уз подршку руске авијације, открила је чињенице о директном утицају и подршци коалиције на челу са САД терориста ИСИС-а

– На фотографијама које су 9. новембра 2017. снимиле руске беспилотне летелице забележено је како оружане формације ИСИС-а, спасавајући се од напада руске авијације и владиних трупа, напуштају Абу Камал – наводи се у саопштењу.

Извор: Telegraf.rs