Србија

СОРОШ ЗА ХАОС У СРБИЈИ ДАО СКОРО ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА! Ово је списак свих плаћеника америчког тајкуна!

Највише пара исплаћено 2013. и 2014, после доласка Вучића на власт… Опасно: Сорош плаћа НВО, новинаре, мањинска и ЛГБТ удружења, али и судије, тужиоце, факултете…

Злогласни амерички тајкун Џорџ Сорош, човек који стоји иза такозваних обојених револуција на истоку Европе, бескрупулозни милијардер који је одговоран и за крвави рат у Украјини, не жали силне паре не би ли и Србију гурнуо у тотални хаос, открива Информер!

Сорош је, наиме, од 2011. до 2014. године разним невладиним организацијама, новинарима, мањинским и ЛГБТ организацијама, али и судијама, тужиоцима и факултетима у нашој земљи исплатио тачно 391.940.146 динара, што је по курсу који је важио у време уплата – скоро четири милиона евра!

Највећи део, готово две трећине тог новца, исплаћен је током 2013. и 2014. године, дакле после доласка Александра Вучића на власт. И иако Сорош новац званично уплаћује за „развој демократије“ и „унапређење цивилног друштва“, јасно је да су милиони готово искључиво намењени за урушавање Србије као државе и довођење на власт америчких марионета!
Кандић, Бисерко, Милић…

Јавност у Србији први пут је у прилици да види кога све, како и колико Сорош плаћа у Србији! Списак Сорошевих плаћеника које објављује Информер откривен је пошто су хакери упали у компјутерски систем америчког тајкуна и тако дошли до више од 2.500 „строго поверљивих докумената“.

Међу њима је и списак Сорошевих плаћеника у Србији! Информер у интересу јавности на наредних пет страна објављује комплетан списак…

Од 2011. до 2014. године одобрено је укупно 236 пројеката, а огромне паре добили су Центар за културну деконтаминацију Борке Павићевић (2.242.776 динара), Хелсиншки одбор за људска права на челу са Соњом Бисерко (2.228.400), Фонд за хуманитарно право Наташе Кандић (1.466.100) и Медија центар НУНС Вукашина Обрадовића (5.689.125 динара). Ту су, такође, и Фондација „Ана и Владе Дивац“ (2.633.638), Фонд Б92 Верана Матића (2.001.250), АНЕМ (3.956.225), Пешчаник (1.297.400) и Центар за евроатлантске студије Јелене Милић (2.508.400).

Међутим, посебан скандал представља чињеница да се на Сорошевом платном списку налазе, веровали или не, чак и Друштво судија Србије и Удружење јавних тужилаца и заменика јавних тужилаца Србије!

Они су од америчког тајкуна, који отворено ради на дестабилизацији наше земље, добили 5.152.000, односно 7.294.500 динара!

Сасвим је иначе занимљиво и да је највише пара Сорош исплатио за пројекте током 2013. и 2014, и то за оне који су директно усмерени против премијера Александра Вучића и Владе Србије.

Тако је до мајских избора 2012. и тренутка када је коалиција предвођена СНС преузела власт амерички тајкун за 24 пројекта дао 76.175.615 динара. Од момента пак када Вучић долази на власт, ове донације се драстично увећавају, па исплаћена сума за 2013. и 2014. износи огромних 315.764.531 динар. Значајне „грантове“ у том периоду добијају недељник „Време“ и дневни лист „Данас“, који користе сваку прилику да пљују Вучића.

Нико од поменутих плаћеника јуче није желео да говори за Информер, осим председника управног одбора АНЕМ-а Милорада Тадића, који је само кратко поручио да „није никаква тајна да су добили новац од Сороша, али да не зна ништа о конкретном пројекту јер тада није био на челу АНЕМ-а“.

С друге стране, уредник „Новог стандарда“ Жељко Цвијановић истиче да је листа Сорошевих уплата за Србију озбиљан аларм.
БОГАТАШИ ИЗГУБИЛИ 3,9 БИЛИОНА, СОРОШ ЈЕДИНИ ЗАРАДИО: Захваљујући Брегзиту контроверзни бизнисмен увећао богатство!

– Ако имамо у виду да је од 2011. до данас за своје пројекте у Србију инвестирао скоро четири милиона евра, то значи да су најкасније тада формирани планови за „довршавање посла“ на Балкану, како су те намере еуфемистички називали амерички функционери – подвлачи Цвијановић, додајући да захваљујући тим уплатама у Србији као на длану можемо да видимо Сорошеву широку мрежу:

– Јасно је колико је та мрежа дубоко ушла и у српску културу и у образовање, а не само у НВО сектор. За то време видимо и читав низ организација с којима су сарађивале и у континуитету сарађују владе Србије. Тако да сам уверен да би јасно дистанцирање данашње владе од тих организација био корак који би морао да претходи свим наредним у борби против Сорошевих намера у Србији.

Уредник „Печата“ Милорад Вучелић наводи да је ова сума друга велика Сорошева „инвестиција“ у Србији.

– Прва је била за време Милошевића, кад је плаћао за рушење Југославије. А ова сада служи за разбијање Србије. Сорош је финансирао људе деведесетих година, који се и сада налазе на његовом платном списку. А видимо да има и неке нове. Ти корупционаши раде директно против Србије – наглашава Вучелић.

Аналитичар Бранко Радун оцењује да је значајно што су процурела документа америчког бизнисмена.

– Сад можемо да видимо црно на бело ко је и колико новца добијао од Сороша. Он је очигледно покушавао да створи медијску, невладину и политичку сцену у Србији која би представљала опозицију постојећим структурама и била проамерички оријентисана – закључује Радун.

Извор:Informer.rs
Loading...
loading...
Loading...