Русија Србија

СРБИЈА ЛИКУЈЕ! РУСКИ МИГОВИ ДОВЕЛИ НАТО ДО ЛУДИЛА: Амерички Ф-16 му се не може супротставити!

Руски вишенаменски ловац четврте генерације МиГ-29 је због својих летачких квалитета и наоружања довео НАТО до удила, закључио је у чланку Нешенел интереста Себастијан Роблин

МиГ-29 је постао први руски реактивни ловац четврте генерације који поседује смртоносни изглед, за разлику од ранијих совјетских летелица. Брзи и покретљив МиГ-29 може да претекне сваког ловца НАТО-а, а наоружан је најсавременијим ракетама, пише Роблин.

Као главни плус руског ловца аутор је назначио његов турбореактивни мотор РД-33, због којег авион може да развије велику брзину, али и због којег има одличне маневарске способности, које су веће од америчког Ф-16.

Још једна предност МиГ-29 је руска навођена ракета класе ваздух-ваздух малог опсега са инфрацрвеним системом самонавођења Р-73. Рибин наглашава да се у САД такво наоружање појавило тек 2003. године.

На крају, није неважно и то што МиГ-29 може да полети са неприпремљеног терена, као и да слети на такав терен.

У закључку Роблин наглашава да ће МиГ-29, без обзира на то што у овом тренутку у Русији постоје новији модели авиона, остати у строју још дуго времена, додајући да су код нових модификација ловаца елиминисани недостаци који су постојали код првих модела.

Извор: rs.sputniknews.com
loading...
Loading...