Србија

Трудница из Лесковца јела хлеб и у њему нашла нешто ОДВРАТНО, након чега је завршила у Ургентном

Јелена Булатовић (28) из Лесковца, која је у шестом месецу трудноће, умало није појела реп миша у парчету белог хлеба намазаним са џемом, па је потом од страха и стреса завршила у Ургентном центру лесковачке болнице.

Хлеб је 28. октобра, у суботу, купљен у једној од лесковачких продавница, произвођача “Зотест” из Стајковца код Власотинца, а њен супруг Марко је већ у понедељак случај пријавио надлежној градској инспекцији која још није реаговала.
Сви смо у шоку, најпре због трудне супруге, али и због наше двоје мале деце, која су јела тај исти хлеб. Истина је да Јелена на време приметила нешто црно испод џема пре него што је загризла следећи залагај, али питање је колико је та векна хлеба загађена очигледно испеченим мишем – каже Јеленин супруг Марко Булатовић.

С друге стране, власник пекаре Зоран Миленковић, који се пекарским занатом бави 20 година, тврди да је мишји реп подметнут.

– Ја смем пред свим судовима овога света да се закунем да је реч о класичној подметачини и уцени, још не знам чијој, јер смо пре пет година осавременили технологију и купили нове машине где је немогуће да уђе ни један трун, а камоли миш, мишји реп, или било које друго страно тело – каже Миленковић који је од адвоката Булатовићевих, већ добио захтев за вансудско поравнање на суму од 30.000 динара.

Марко Булатовић каже да се на тај корак одлучио после разговора са власником пекаре, који је исте вечери дошао у њихов дом.

– Нудио је пет до шест хиљада динара да га не тужимо, што смо са индигнацијом одбацили. Тужићу га како се овако нешто слично не би десило другима, за наук, а ми ћемо у међувремену да стрепимо од евентуалних здравствених потешкоћа – вели Булатовић и одбацује све спекулације о наводном договору и уцени.

Због стреса који је претрпела, његова супруга, додаје, од недеље меси сама хлеб.

Иначе, појава мишева или његових делова у хлебу честе су појаве у лесковачком крају. 2010. године у парчету хлеба девојчица из Лесковца пронашла је миша, а у Нишу је један купац пронашао целог миша у хлебу пекаре из Лесковца.

Те пекаре, као још неколико других данас више не постоје управо због случајева сличних овом мом, а биле су разгранале посао. Зато сумњам да је мени неко подметнуо реп у хлеб, сумњам и да је реч и мом хлебу, јер сам видео само парче хлеба. Борићу се док имам снаге, јер сам пре 20 година почео са два радника, а данас запошљавам 20 и свих шест чланова моје породице ради у пекари, а дневно произведемо између 3.000 и 4.000 векни хлеба. Највише похвала добијамо од комшија, а не можеш у Србији да будеш лош, ако те чак и комшија хвали – јада се пекар Зоран Миленковић.

Булатовићи, међутим, поседују рачун о купљеном хлебу у продавници “Боле” на Хисару.

Извор: 
Loading...
loading...
Loading...