Издвајамо Регион

УДАРНА ВЕСТ! КРИТИЧНО У Р.СРПСКОЈ: Срби напуштају институције БиХ, због Бакировог позива на рат!

Председник СНСД Милорад Додик позива српске представнике у институцијама БиХ да обуставе рад и напусте те институције због претње ратом Републици Српској.

Фото: Јутјуб

Позиву су се придружили и председник ДНС Марко Павић и председник СП Петар Ђокић, јавља агенција Срна.

“Позивамо партије окупљене у Савезу за промене који чине власт у заједничким институцијама БиХ да без одлагања напусте институције БиХ и врате се на консултације у Републику Српску, где би са осталим партијама које су присутне у садашњем сазиву Народне скупштине Српске постигле договор о заједничком одговору на претњу ратом која је јуче упућена из Сарајева”, наводи се заједничком саопштењу СНСД, ДНС и СП, преносе “Независне”.

У саопштењу се истиче да је “изјава бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да би ратом решавао унутрашња политичка питања у БиХ изазвала узнемирање не само у Републици Српској, већ и у целом региону”.

“Уље на ватру додало је и Изетбеговићево залагање за признавање лажне државе Косово, што је угрозило напоре Србије да се на Балкану очува мир и стабилност као предуслов напретка свих. Сматрамо да напуштање заједничких институција БиХ није више питање вашег избора, већ ваше одгворности према Републици Српској која је јуче брутално нападнута”, наглашава се у саопштењу СНСД, ДНС и СП.

 

 

Извор: nezavisne.com

Loading...