loading...
Издвајамо Србија

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР РАЗБЕСНЕО ХРВАТЕ: Срби су посебна ратничка нација, једини државотворан народ, ХРВАТИ НЕ ПОСТОЈЕ!

Док међу интелектуалцима у Србији влада дух самопорицања, негирања и понижавања свега српског, ево шта о Србима каже др Вишеслав Аралица, хрватски историчар и професор историје из Хрватског института за повијест и Филозофског факултета у Загребу:

„Стјепан Радић се залагао за одцјеплјење од Срба, који су такођер Славени. Додуше, он их Славенима није ни сматрао, доживлјавајући Славене као миролјубиве и вриједне, а Срби су му били ратници. Кад погледате из перспективе западњака, Срби су доиста другачији од свих осталих славенских народа. Нијемци јесу ратовали против Срба, али су их баш зато и поштовали.

Усто, СРБИ СУ ЈЕДИНИ СЛАВЕНСКИ НАРОД КОЈИ ЈЕ ДРЖАВОТОВОРАН, једини народ у Еуропи уопће чија се династија није сматрала да потјече од германских освајача из раног средњег вијека. Имали су их, у ствари чак двије, Петровић-Нјегоше и Карађорђевиће, обје с подручја данашње Црне Горе. За то вријеме бугарски је кралј практично Нијемац. Грчки је Нијемац или Данац, како се узме. Руска кралјевска обителј има руско презиме, али су исто Нијемци.

Гдје год погледате, свуда су или Нијемци или су подријетлом Германи, као код Талијана или Шпањолаца. И онда је то ствар поштовања. Као, Славени су добрице, кметови, радници, али нису ратници, не могу се ослободити, не могу створити државу. А Срби се у ту причу не уклапају, дакле нису Славени.“

Највећи хрватски археолог, професор емеритус Никола Јакшић каже да Хрвата није било ни у 7. ни у 8. вијеку на овим просторима.

Позната хрватска научница, др Андреја Зорићобранила докторску дисертацију у Нјемачкој у којој доказује да је правлјење хрватске нације култура лажи.

Угледни хрватски историчар Вишеслав Аралица каже да су Срби једини славенски народ који је државотворан и једини народ у Европи чија династија не потиче од германских освајача. Кад сам ја све то писао, онда су ме нападали да је то „великосрпска“ прича. Јел има и малосрпска? Отимају ми ови хрватски знанственици посао, размишлјам да одем у пензију.

 

 

Извор: srpskaistorija.com

loading...