Издвајамо Србија

АДВОКАТ ПОРОДИЦЕ КРСМАНОВИЋ ОТКРИВА ТАЈНУ ЗЛОЧИНА: Јеленино убиство је наручено и организовано, умешано више људи

Фото: Јутјуб

Ово је наручено и организовано убиство и зато ће се ликвидацијом певачице Јелене Марјановић једног дана бавити Специјални суд, тврди адвокат Небојша Милосављевић

Адвокат Небојша Милосављевић тврди да је убиство певачице Јелене Марјановић организован злочин за који је одговорна већа група људи, док некадашњи оперативац Државне безбедности Божидар Спасић сматра да „неко суштински саботира читав случај“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Они су ове тврдње изнели гостујући јуче на ТВ Хепи, где су говорили о маратонској истрази најмистериознијег злочина који се последњих деценија догодио у престоници. Београдски адвокат Милосављевић, који је једно време био заступник рођака убијене певачице из породице Крсмановић, а који у истражном поступку нису успели да добију статус оштећених, верује да ће се овим случајем једног дана бавити Тужилаштво за организовани криминал и Специјални суд.

Саботажа случаја

– По начину извршења, ово је наручено и организовано убиство у које је укључена већа група људи. Ако се икад буде судило убицама, то ће бити у згради Специјалног суда, јер је ово организован криминал. Нисам сигуран да ли породица зна или не зна о чему је ту заправо реч, али је чињеница да овде има много учесника и много њих зна истину – казао је Милосављевић у емисији.

Говорећи о даљем току истраге против Марјановића и налога за вештачење телефона, Божидар Спасић оцењује као најбољи показатељ колико мало доказа имају истражни органи.
– Када суд наложи вештачење телефона, то само значи да нема и не зна ништа. Овде неко суштински саботира читав случај. Да ли је могуће да неко у држави може да буде толико јак да злочин толико раздводњава? На тај начин се само показује слабост полиције, коју су у истрази давно претекли новинари – казао је Божидар Спасић.

Он је напоменуо да је од почетка истраге неколико пута предлагао да се, упркос свему, породица Марјановић – не дира.

Нешто се крије

– Само на тај начин је неко унутра породице могао да пукне. Овако, чим су ухапсили Зорана, само су створили контраефекат. У овом злочину и истрази се неко прикрива – верује Спасић.

Подсетимо, Јелена Марјановић убијена је 2. априла, а њен леш пронађен је сутрадан на насипу у борчанском насељу Црвенка. Полиција је у септембру ухапсила њеног супруга Зорана Марјановића због сумње да је починио злочин и он се од тада налази у притвору.

Адвокат Милосављевић
НЕДОСТАЈЕ МОТИВ

Небојша Милосављевић сматра да се од почетка истраге и хапшења Марјановића прича само о прикупљеним доказима, а да круцијалну ствар нико и не помиње.

– Овде недостаје мотив. Приче о сукобима супружника, превари, наследству, разводу нису мотиви за овакво убиство – сматра Милосављевић.
 

Извор: Курир / Иван Милићевић