Србија

Албанка је малом Слободану (12) секла уши, парала стомак, па му пуцала у главу: И постоји шанса да је ослободе!

Са својих дугогодишњих адреса, у само месец дана, нестала је половина од око 30 најављених сведока тужилаштва

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Албанка Елфета Весели, жена монструм, против које је подигнута оптужница за свирепо убиство дечака Слободана Стојановића (12), у селу Каменица код Зворника, 1992. године, по свему судећи проћи ће без казне за свирепи злочин.

Као и у случају Насера Орића, и овде напрасно нестају сведоци који су видели као ова звер несрећном дечаку сече уши, ножем пара трбух и на крају пуца у главу.

Са својих дугогодишњих адреса, у само месец дана, нестала је половина од око 30 најављених сведока тужилаштва.

Десетак очевидаца је искључило телефоне и променило број, а неколико њих што су се појавили на суђењу напрасно су заборавили све кључне детаље злочина.

Суд у БиХ наставља са својом праксом да награђује најсвирепије ратне злочинце и очигледно је да се ради о намонтираном процесу.

Адвокат Тома Фила оцењује да суд у Сарајеву награђује убиства Срба.

– Кад год имате злочинца који се не брани из притвора, дешава се ово. Нестају сведоци, лажу и мењају исказе. И у случају против Харадинаја очевици су напрасно умирали. Убити српско дете очигледно ништа не значи, за то нема казне. Судећи по овоме што се дешава, то је једна лепа ствар – рекао је Тома Фила.

У рану зору 4. јуна породица Стојановић бежи код кумова у заселак Џенарике. Мали Слободан схвата да је заборавио свог пса Лесија. Док су сви спавали искрао се и вратио по Лесија.

Преплашеног Слободана хвата Албанка, скида га, мучи и зверски убија. Тело мртвог дечака завршило је у јами са још пет Срба. Његов леш је пронађен 16. јуна 1993. године.

 

Извор: Telegraf.rs/Informer.rs