Србија

Албански академик: Уједињење Косова и Албаније пре уласка у ЕУ

Фото: Pixabay.com

Реџеп Ћосја, албански академик, изјавио је да уједињење Косова и Албаније треба да буде следећи први циљ Албанаца, тврдећи да његово остварење неће бити могуће уласком у Европску унију.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ми данас чујемо људе како ће то питање бити решено у Европској унији. Не, неће се решити у Европској унији. Као што не дозвољава државама чланицама поделу на две земље, Европска унија не дозвољава да се њена два члана уједине у једну државу – рекао је Ћосја албанској ТВ станици Вижн плус, преноси ртс.рс.

Он сматра да треба искористити историјски тренутак „након стварања две државе Албанаца“.

– Треба да размишљамо и морамо да знамо и морамо бити јасни о томе шта желимо и шта је за нас у овом тренутку, у овој историјској срећи која нам је понуђена – навео је Ћосја.

– Требало би да имамо јасан циљ, да знамо како би требало да идемо ка том циљу, морамо имати јасан пут. Као прва тачка: уједињење Косова са Албанијом, без уласка у Европску унију… – подвукао је Ћосја.

Он тврди да „уједињење није само жеља, воља, или осећање Албанаца, већ питање које решава многе друге проблеме живота албанског народа“.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Vestionline.com/RTS.rs