Свет Србија

Американци „ПАЛЕ“ Санџак: Преко Сулејмана Угљанина стварају НОВО КОСОВО за Србију

После косовских Албанаца, Вашингтон је нашао нове савезнике за затезање омче око врата Србији, ако се за тим укаже потреба, међу присталицама Сулејмана Угљанина.

Странка СДА Санџака, чији је лидер Сулејман Угљанин, који је и председник Националног савета Бошњака у Србији, обавестила је политичког саветника Амбасаде САД у Београду да захтева ревизију Акционог плана националних мањина, у који би се уградили захтеви Бошњака.
У разговору је истакнуто и да се тражи да се из процедуре повуче предлог закона о правима и слободама националних мањина и закона о националним саветима националних мањина и да се формирају нове радне групе у којима представници мањина неће бити дискриминисани и чији предлози ће се уважавати.

Да упростимо, Угљанинова странка изјадала се Американцима како Србија „не жели да им да аутономију“, или да „призна Сјеничку декларацију из времена Аустроугарске када су Бошњаци затражили да им се омогући самосталност“.

Ово није први пут да се Угљанин обратио странцима за помоћ.

Угљанин је иначе недавно од међународне заједнице затражио да помогне питање „трајног решења статуса Санџака и статуса Бошњака као народа који је аутохтон у Санџаку, а моментално чини бројчану мањину и у Србији и у Црној Гори“, а то је зато што је, како је истакао Угљанин, „етнички био убијан, протериван и прогањан“.

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com