Издвајамо Свет

АМЕРИ НА ПОЗИВ КИЈЕВА ШАЉУ ВОЈНЕ ЕКСПЕРТЕ НА КРИМ: Москва им поручила – ПОШАЉИТЕ ИХ НА МЕСЕЦ!

Фото: Јутјуб

Амерички војни инспектори на позив Кијева планирају да обаве инспекцију, не само у Украјини, већ у Домбасу, Луганску и веровали или не, и на Криму који је у међувремену постао саставни део Русије. Москва одговара да Кијев и САД могу спровести инспекцију само на Месецу

– Америчка страна је територију Аутономне Републике Крим укључила у инспекцијско подручје, што је још један доказ да САД не признају припајање полуострва Руској Федерацији – изјавио је украјински министар обране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинско Министарство обране наводи како ће „мултинационална група инспектора, Сједињеним Државама доћи 13. новембра како би у Украјини пратила војну и политичку ситуацију у средишту и на југоистоку земље.

– Очекује се да ће инспектори посетити војне јединице на подручју антитерористичке операције у Доњецку и Луганску. Осим тога, САД су у инспекцијско подручје укључиле и Крим – наводи се у саопштењу.

Према доступним информацијама, у тиму инспектора, осим експерата из САД, биће и представници Канаде и Данске.
На Криму су саопштење Кијева назвали „болесном фантазијом“.

– Ово је још једна болесна фантазија украјинских војних функционера, који не разумеју да ништа не зависи од њих, ни од њиховое земље – рекао је Дмитриј Полонски, потпредседник владе Крима.

Додао је „како у ситуацији када неки тако слободно почну располагати територијима других народа то у великој мери узрокује не само збуњеност, већ и смех“.

Полонски је, такође, нагласио да је посет Криму могућ само на позив руске стране.

– Што се тиче посете страних војника на територију Републике Крим, на Криму може бити само једна војска – војска Руске Федерације – додао је он.

Посланик у руској Думи са Крима Михаил Шеремет посаветовао је водство Украјине да изврши инспекцију војно-политичке ситуације на Месецу.

– Ово је смешно, а изјаве Кијева више никога не изненађују. Могу прегледати Месец. Ено им га горе – рекао је Шеремет.
Шеремет је рекао и „да амерички војни инспектори могу посетити Крим само као туристи, одморити се и уживати у лепотама полуострва.

 

Извор: Logicno.com