Србија

ВЕСНА ПЕШИЋ: Разочарана сам Сашом Јанковићем – УМЕСТО ДА ЈЕ УЈЕДИНИ, ОН ЈЕ РАСТУРИО ОПОЗИЦИЈУ!

Социолошкиња Весна Пешић изјавила је гостујући на ТВ Н1 да је разочарана Сашом Јанковићем који уместо да окупи опозицију, он ју је разбио. Пешић такође сматра да опозиционом блоку не треба бивши градоначелник Београда Драган Ђилас

Говорећи о српској опозицији, Весна Пешић каже да је њихов главни проблем недостатак лидерства, а да политика не може без тога.

Каже да је гласала за Сашу Јанковића на председничким изборима, али да је дубоко разочарана, јер је он требало, након добијених 16 одсто, да организује и окупи опозицију, да стане на њено чело и да седну и разговарају сваки дан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уместо да је организује, он је разбио опозицију, избацио је ДС, Локални фронт – додаје Пешић.

Неко ко се бави политиком мора да буде организационо јак, да има идеје, неког ко води, тога сада нема, али није касно, наводи Пешићева.

Шта ће ти ОЕБС за Београд, ако ти ниси успео да обрадиш Београд, а шта си ти радио, пита. Каже да је опозиција након избора причала о бирачким списковима, а да нико ништа није порадио на томе да се РИК среди.

– Све оно на шта сте се жалили, могли сте за ово време да средите – наводи Весна Пешић.

Према њеном мишљењу, опозиција треба да направи „добру листу одличних људи и један добар заједнички план“. Каже да не треба да буду окупљене све странке из опозиционог блока, да је довољно да се удруже, четири пет – ПСГ, ДС, Народна странка, СДС…

– Треба да направе листу перфектних људи, и не треба им градоначелник… Не треба им Ђилас – поручила је Весна Пешић.

Извор: N1