Издвајамо Свет

ВИШЕ НИЈЕ ТЕОРИЈА ЗАВЕРЕ: Амерички Конгрес одржао прво саслушање о геоинжењерингу и “манипулацијама временом“! (ВИДЕО)

Појмови као што је “Манипулације временом”, скочиле су изненађујућом брзином са нивоа “теорије завере“ у мејнстрим реалност, како је амерички Конгрес одржао своје прво саслушање о геоинжењерингу.

Конгресном саслушању, под називом “Геоинжењеринг: иновације, истраживање и технологија“, присуствовали су чланови одбора Представничког дома, као и академици и истраживачки научници, како би разговарали о будућности истраживања геоинжењеринга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Интересантно је да су “кемтрејлс“ већ дуго тема теорија завере са великом количином дезинформација које су објављиване широм интернета, укључујући и лажне студије и фотографије. Међутим, неколико правих студија показују да се геоинжењеринг већ догодио, што указује на то да су се тајни пројекти за тестирање науке вероватно већ одиграли.

Студија објављена у Међународном часопису за истраживање животне средине и јавно здравље указује на то да је геоинжењеринг већ почео, и да је бар једна од супстанци које се користе заправо токсични нуспроизвод сагоревања угља.

Током саслушања прошле недеље, расправљало се о потенцијалној потреби да се успостави регулаторна структура у оквиру које би били омогућени експерименти, у одређеној мери.

Калифорнијски конгресмен Џери Мекнернеј је рекао да планира ускоро да уведе законодавство којим ће Одељење за енергетику и друге федералне агенције упућивати да подрже два извештаја Националне академије наука о геоинжењерингу.

Сваки стручњак на саслушању је истакао да технике геоинжењеринга не треба заменити напорима да се смање гасови стаклене баште и припреме за утицај климатских промена. Поред тога, писмо које су потписала 24 научника и заговорника за заштиту животне средине, наводи да “свако разматрање истраживачког програма о геоинжењерингу које је финансирано и координирано од стране државе, мора бити у контексту стратешког одговора на климатске промене.

Током саслушања, председник одбора је истакао да би геоинжењеринг “могао имати позитивне ефекте на Земљину атмосферу“, али је упозорио да “морамо још много тога да научимо“.

Иако је наговестио да би геоинжењеринг могао бити пожељнији од повећања прописа, рекавши: “Иако нисмо сигурни да је ово изводљиво, неки научници верују да би то могло постићи значајне еколошке предности по јефтинијој цени од прописа“, он је признао да постоји потенцијал за “ненамерне последице геоинжењеринга“.

Он је нагласио чињеницу да су бројне студије показале “ефекат лептира“, при чему би промена климе у једном делу света могла имати катастрофалне ефекте негде другде у свету.

“Једна забринутост је у томе што би разведравање облака могло изменити образац кише, чинећи да на неким местима пада више кише а на другима мање. Још увек не знамо довољно о овој теми да бисмо темељно разумели предности и мане ових врста технологија.“

Више нема расправе о томе да ли је геоинжењеринг стваран и да ли то може укључивати убризгавање или прскање неког материјала у атмосферу. Иако се ова технологија полако развија и распоређује у мраку, очигледно је дозвољено да се сада изнесе на светло како би се јавност условила за операционализацију технологије.

Чини се да је јавност у великој мери изостављена из ове расправе.

Да ли ће јавност проговорити и натерати да се њихов глас чује, или ће бити ућуткани тако што ће бити означени као теоретичари завере чак и услед најмањег помињања геоинжењеринга, остаје да видимо…

 

Извор: Wебтрибуне.рс