Србија

Вучићева реакција на ПРЕСУДУ Младићу: Председник послао важну ПОРУКУ свим Србима

Фото: Јутјуб

Највећи злочинци над Србима ходају слободно

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Србије реаговао је на пресуду Хашког трибунала Ратку Младићу.

– Као председник државе немам право да тумачим неправоснажне пресуде. Али знам колико су у целом региону емоције узавреле и зато желим да кажем свим другима да Србија поштује жртве свих других. Мој позив свим грађанима Србије је да данас почнемо да гледамо у будућност и да почнемо да размишљамо где и како ће живети наша деца. Наша обавеза је да градимо другачију будућност. Зауставите се са тим лицемерјем, пустите нас да о будућности размишљамо и да будућност градимо – рекао је Вучић и додао – Након што је Хашки трибунал осудио генерала Ратка Младића на доживотну робију, да је ово тежак дан, али да грађани Србије треба да поносно подигну главу.

Председник Србије се запитао и како то да највећи злочинци над Србима, попут Готовине, Орића и Харадинаја, ходају слободно и поновио његову реченицу да српска суза нема родитеља, те да нећемо наићи на разумевање међународне заједнице.

Вучић се запитао и како то да нико није одговарао за покушај отимања српске заставе која је за све нас светиња, а потом је нагласио да је велика срамота што нико није одговарао за вађење очију и сурова мучења и убиства Срба, за која постоје бројна сведочанства.

Председник Србије изјавио је и да неће дозволити да Србију нико неће „лупати по глави“ због ове одлуке.

Подсетимо, Хашки трибунал осудио је данас Ратка Младића на доживотну робију.

 

Извор: Srbija Danas