Србија

ВУЧИЋ: Мислим да НИЈЕ ВРЕМЕ ЗА ПАРЛАМЕНТАРНЕ ИЗБОРЕ, а на београдским је опозиција фаворит!

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да би идуће недеље СНС требало да донесе одлуку о ставу везаном за расписивање парламентарних избора заједно са беогардским

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је новинарима током обиласка Београда на води рекао да не зна какву ће странка донети одлуку, додајући да су изнети аргументи за и против, а он је изнео аргументе против парламентарних избора.

СКАНДАЛОЗНО! ХОЈТ ЈИ ТРАЖИ ДА СРБИЈА ОДМАХ ПРИЗНА КОСОВО: Амерички дипломата опет уцењује Вучића!

Казао је да сматра да је важно да се покаже озбиљност, јер су пред нама велики проблеми који треба да се решавају наредних година.

– Не треба да личимо на оне који се крију иза псовки упућене мени, који мисле да је то довољно за освајање гласова. Сматрам да има много важних кључних питања у наредној и наредне две године које морамо да решимо. Мислим да није време за
парламентарне изборе – истакао је Вучић.

Нагласио је да не треба СНС да се на локалним, градским изборима покрива републичким резултатима, и да не би било ништа страшно ако би изгубили.

– Ако изгубимо није никакав проблем, на крају се живи од дела која сте оставили – поручио је он.

ОЕБС да прати изборе, то траже апсолутни фаворити у Београду

Сваки има право да жели шта хоће, изјавио је данас поводом захтева опозиције да ОЕБС прати београдске изборе председник Србије Александар Вучић и поручио им да не могу да забране СНС да се боре и покажу шта су све урадили у Београду.

– Важно је да људи разумеју. Ја се трудим, од јутрос сам у 6 сати испраћао важне госте на аеродром, отишао у канцеларију и радићу до касно вечерас. Они који би да раде 30 минута дневно траже спас у неком другом, још рачунају да ако дође неко дурги, по могућству из иностранства да не морају ништа да раде, да не морају да имају никакву политику – рекао је Вучић новинарима.

Како каже, они који траже да ОЕБС прати изборе су апсолутни фаворити у Београду и имају огромну предност, али не могу да забране другима да се боре.

– Ми ћемо да се боримо, немојте да нам забраните што ћемо да се боримо да покажемо шта смо радили и колико смо смањили дугове. Дуг у Београду је смањен за пола милијарде евра – рекао је он.

Београд је постао велико градилиште, приметио је Вучић и додоа да ће људи то да процене.

– Ако се уздате у неког другог и ако сте несопсобни да покријете бирачка места у Београду, ми ћемо да вам чувамо и нећемо ништа да узмемо, као што нисмо ни на председничким – поручио је Вучић.

Вучић је истакао да неки улазе у политику због славе, а други како би напунили себи џепове, те додао да СНС не припада тој псоледњој групи људи, док зна да је политичким противницима то био циљ.

Навео је да други, који су за парламентарне изборе, наводе као аргумент да би, расписивањем избора у фебруару, добили четири године потпуног мира, чиме би могли у потпуности да се посветимо европском путу и решавању проблема.

– То је снажан аргумент, али сам остао при свом ставу. Разговараћемо и верујем да ћемо следеће недеље имати решење – нагласио је Вучић.

Ономе ко не може да победи сви су криви, па и Инсајдер

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да на интервју у Инсајдеру код Бранкице Станковић није дошао ни минут пре нити се минут после задржао у Студију, да сматра да је уредница Инсајдера професионално обавила свој посао, али да је јасно да су онима који не могу да победе сви за све криви.

Вучић је одговарајући на питања новинара у вези оптужби и напада на Станковић рекао да је професионално и озбиљно, понекад била и преоштра, али одговорно обавила свој посао и да сматра да је и он био пристојан гост.

– Нисам био ни минут пре ни после изјаве, пристојно су ме дочакали мислим да сам ја био пристојан гост, нисам знао ни питања ни колико ће све да траје – рекао је председник Србије и додао да није знао ни то да ли ће бити само Бранкица Станковић или још неко који ће са њом бити у емисији…

– Али кад не можете да победите сви су вам криви – рекао је Вучић.

 

Извор: Tanjug