Србија

ВУЧИЋ НАЈАВИО ВЕЛИКА ХАПШЕЊА: Оштром сабљом и метлом почистићемо све који су новац стекли корупцијом!

Фото: Јутјуб

Редовни београдски избори биће одржани у марту, док ће парламентарни бити заказани кад за њих буде време, одлучио је јуче Главни одбор СНС на предлог председника партије Александра Вучића. Како сазнајемо у врху СНС, сви у партији били су за спајање гласања, али су одустали кад су чули став председника Вучића, који је био против.

Иначе, током говора уочи Главног одбора странке, Вучић је функционере затекао изјавом да ће до краја године спровести велику акцију хапшења због криминала и корупције.

– Задовољан сам борбом против организованог криминала, али оно где морамо да урадимо више јесте да оштром сабљом и метлом почистимо све оне који су мислили да новац стичу корупцијом. Многи ће пре краја године бити изненађени жестином акције државе Србије у тој области – најавио је лидер СНС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Државни разлози

Вучић је уочи гласања на ГО, где је 500 чланова гласало против одржавања и ванредних парламентарних избора заједно са београдским, рекао и да његов предлог да се не спајају београдски с ванредним парламентарним изборима вероватно није у најбољем интересу странке, али да је уверен да је у најбољем интересу Србије.

– Мој предлог је да се Председништву да могућност да евентуално одлучи другачије, али да у марту имамо само редовне београдске изборе, а да ћемо на парламентарне изборе ићи кад за њих дође ред – рекао је Вучић објаснивши да су на седници Председништва, одржаној непосредно пред почетак ГО, „имали расправу без договора“.

– Идеја да идемо на парламентарне изборе подстакнута је страначким, а мање државним разлозима. Ако бисмо у марту имали спојене београдске и парламентарне изборе, онда бисмо 2022. имали све изборе заједно и четири године мира за рад. То је добар период да обавимо важне послове, јер нисмо спавали на ловорикама и трпали у своје џепове, а кад већ хоћемо да идемо на изборе, а градске смо већ изгубили, како кажу, онда је Небојша (Стефановић) рекао да идемо истовремено и на парламентарне, које ћемо да добијемо – навео је Вучић и додао да тиме не би био прекинут континуитет власти у држави, што је је важно да би се Србија ефикасније одупрла притисцима и сталним замеркама да седи на две столице и како не може да буде неутрална.

Аргумената против заједничких избора, како је истакао, у странци готово да нема.

– Али из угла државе постоји један. Бринем се јер нећемо моћи да разговарамо о Косову и реформама. И још нешто, ако идемо на парламентарне изборе, има ли смисла да оставимо истог премијера Ану Брнабић или председницу Скупштине Мају Гојковић? – запитао је Вучић и оценио да и једна и друга изванредно раде свој посао.

– Шта мислите, да чезнем да покажем како Ана није добра пошто сам ја био много бољи? Не чезнем. Ана има моју пуну подршку, јер ради вредно, добро и онако како је готово немогуће радити под тешким притисцима изнутра с онима који желе на њену позицију и споља. Брнабићева трпи велике притиске не само зато што је вредна већ зато што је одан пријатељ и неће да иде против својих пријатеља и сарадника – казао је Вучић и наставио:

– Зато им (опозицији) Ана без обзира на њену овакву или онакву оријентацију, како год да то називате, више није звезда. Није звезда по њиховим круговима, по баловима и где већ мисле да одлучују о свему. Зато што с нама ради најтеже послове и не плаши се сукоба с онима који разарају земљу. Што се тиче Маје, поносан сам шта та жена издржава. Показала је храброст и енергију.

Занимљиво је да су на листи функционера СНС који су се најгласније залагали за спајање избора, уз Стефановића и Зорану Михајловић, биле управо Брнабићева и Гојковићева.

– Изађите на изборе, говорите о резултатима, о плановима. И да се изгуби, није ништа страшно, али је битно да се покуша да се бар смањи разлика. Шта сте чули од наших политичких противника о КиМ, о односу с Русијом, Бриселском споразуму… Ништа, згрчени су у центру Беча. Овај што се грчи вози се у „аудију А8“, а ја немам ни државни „А8“, имају луксузне глисере. Овај други има десетине милиона евра, највећи медијски тајкун, који је са Шапићем тукао људе по Сопоту, а овог трећег питај све само не за паре. Зато вас молим – уђите у борбу, туците се храбро и снажно и покажите наше резултате – поручио је Вучић.

Коначна одлука

После гласања говорила је председница Скупштине Маја Гојковић:

– Са више од 500 гласова за и само четири против, ГО је после садржајне расправе одлучио да изађемо искључиво на изборе за Скупштину града. На седници Председништва, одржаној пре ГО, било је различитих мишљења. Нисмо пред чланове ГО изашли с једним конкретним предлогом, али је превладао став Вучића да се с београдским не расписују и ванредни парламентарни избори – рекла је чланица Председништва СНС Маја Гојковић.

Она је указала да је одлука засад коначна, али да у зависности од ситуације у држави и свету може да се промени.
– Донета је најбоља могућа одлука у овом тренутку. Ко зна шта може да се деси у будућности у држави, Европи и свету – навела је Гојковићева и додала да ће напредњаци о кандидату за градоначелника Београда тек разговарати.

Извор: Kurir.rs/  Biljana Bojić