Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ОБИШАО БЕОГРАД НА ВОДИ И ПОРУЧИО: Лоше су сањали они који причају како зграде пропадају

Београд — Председник Србије Александар Вучић обишао је градилиште Београда на води, где ће бити изграђен највећи трговински центар у региону од 350.000 квадратних метара.

Фото: Јутјуб

Он је рекао да ово место и Београд на води представља понос за целу Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Обишао сам и разговарао са хиљадама радника. На ове две зграде је тренутно преко 700 радника“, рекао је Вучић, додајући да је ту велики број српских радника који зарађују хлеб.

„Овде се налазимо на месту где ће бити изграђен највећи трговински центар, 350.000 квадратних метара“, каже Вучић.

„Да би људи схватили о којим размерама се ради, тај центар ће бити три пута већи и од Делта ситија и од Ушћа“, објаснио је он.

Он је рекао и да су већ постављени шипови и да креће изградња торња који ће бити симбол целе Србије. Вучић је навео и да креће процедура, па и радови и постављање плоче и за кулу и торањ.

Председник Србије додао је и да ће Мухамед ел Абар доћи за неколико дана да обиђе градилиште и да се бирају боје за пројекат, а имају две варијанте и да ће све изгледати другачије и најбоље могуће.

Вучић се захвалио извоођачима што не касне ни дан, а како је навео, не касни се ни када је реч о изградњи зграда у које ће крајем марта бити усељење.

„Кажу зграде пропадају, даве се људи у води, али изгледа да су лоше спавали и сањали“, рекао је Вучић и додао да ће све изгледати велелепно.

Вучић је истакао и да је овакав пројекат подстрек за друге градове у Србији. „Надам се да ће држава Србија због добрих јавних финансија моћи да помогне другим градовима да и они имају сличне пројекте који запошљавају људе, смањују незапосленост и доприносе расту БДП-а, рекао је он.

Он је рекао и да су радови на изградњи БW Галерије почели су у септембру, а план је да се заврше 2020. године.

То ће бити једна од централних тачака пројекта „Београд на води“, имаће надземну површину од 143.000 квадрата, од којих ће 93.000 квадрата бити малопродајни објекти, као и 3.700 паркинг места. Кроз БW Галерију пролазиће три главне авеније „Београда на води“, пасарелом ће бити повезана са кулом, а у тржном центру ће бити биоскопске сале, кафићи и ресторани са баштама на обали реке.

Уговор о заједничком улагању у пројекат „Београд на води“ потписали су у априлу 2015. године Влада Србије, компанија Игл хилс (Еагле Хиллс) из Уједињених Арапских Емирата и предузеће „Београд на води“. Уговор о реализацији пројекта изградње стамбено-пословног комплекса на обали Саве вредан је 3,5 милијарди евра.

Председник Србије је додао и да Србија има чиме да се поноси, расте БДП, радници добијају плате, незапосленост је све нижа.

 

 

Извор: Б92