Србија

ДАЧИЋ КАО КЊАЗ МИЛОШ! Пушку, жену и власт не да никоме!

Фото: Јутјуб

Заменица председника СПС Славица Ђукић Дејановић каже да има „доста измишљотина“ у причама да ће Бранко Ружић наследити Ивицу Дачића на месту лидера социјалиста

Да не би било досадно на политичкој сцени увек се нешто мало дода, домисли и измисли, рекла је Ðукић Дејановић за Спутњик упитана да ли ће Ружић наследити Дачића, што се помиње у јавности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У конкретном случају има доста измишљања. Кнез Милош је говорио да пушку, жену и политичку функцију никад не смете дати никоме. Мислим да је Дачић врло чврсто при томе – каже Ђукић Дејановић.

Навела је да Дачић има и популарност у чланству и код симпатизера социјалиста.

– То чак ни Ружић не доводи у питање и никада није доводио – додала је она.

Упитана о дешавањима у парламенту и инцидентима, Ђукић Дејановић каже да је парламент политичка арена како код нас, тако и у свету.

– Парламент као извор демократије и као извор различитости које треба негде и помирити и скупити, јесте врло интригантан и за гледаоце и неки га доживљавају више као ријалити него као место где се доносе закони. Али, без обзира на све што нам се у парламенту не допада, парламент интензивно ради и добро ради – оцењује она.

Ђукић Дејановић каже да није добро када има физичких напада, када неко неког полива водом, кад се људи вређају, али да то „мало говори о култури појединаца“.

Она ја навела да на крају опет грађани бирају посланике које знају.

– Они тачно знају да ће им они бити у парламенту и ипак се за њих опредељују. Значи, представничка функција је јако важна. Кад гласамо треба да размишљамо ко ће то бити у парламенту – рекла је Ђукић Дејановић, која је министарка задужена за демографију и популациону политику.

 

Извор: Tanjug