Србија

Дачић: Одлазим са чела СПС – доста ми је свега!

Фото: Јутјуб

Председник СПС и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да се вероватно више неће кандидовати за председника странке.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пошто је лист „Курир“ објавио информацију да Бранко Ружић, потпредседник СПС наводно спрема пуч у странци, те да ће с људима који су лојални покушати да на конгресу наредне године смени актуелног шефа са чела СПС, Дачић поручује да постоји могућност да убрза конгрес и да се вероватно више неће кандидовати за председника социјалиста.

ШОКАНТНА ПОРУКА: Пре 10 година сте на КиМ отворили Пандорину кутију, сад би да је затворите у Каталонији ТО НЕЋЕ МОЋИ

– Конгрес је следеће године. Изабран сам између четири кандидата тајним гласањем. Подигао сам партију из пепела после 5. октобра. Иначе је она била отписана. Мене не би могли да смене, могу само ја да одем, о чему размишљам – казао је за лист „Курир“ потпредседник СПС-а.

– Вероватно се више нећу кандидовати за председника партије. А могуће је да убрзам конгрес . Свима сам за све ја крив, и у партији и у коалицији, па је време да се то заврши. Доста ми је свега.

Конгрес партије на ком социјалисти бирају руководство странке, по плану требало би да се одржи 2018. године.

Дачић је на чело СПС дошао након смрти Слободана Милошевића 2006. године. Социјалисте је вратио на власт коалицијом са Демократском странком 2008. године. Тада су ДС и СПС потписали историјско помирење, да би четири године касније Дачић “оставио” демократе због савеза са СНС.

 

Извор: Vestionline.com