Србија

ДАЧИЋ У ВАШИНГТОНУ: Нисмо ми измислили ни корупцију, ни пореске рајеве – ВИ СТЕ ИХ ИЗМИСЛИЛИ!

Први потпредседник владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић није желео у Вашингтону да коментарише тврдње о корупцији неких чланова српске владе, додавши да није Србија измислила пореске рајеве

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Интересантно је што питате само за српску владу, а не и за друге у региону. Има и других примера – рекао је Дачић у среду на панелу о бизнису и инвестицијама на Западном Балкану у оквиру конференције Атлантског савета у Вашингтону, одговарајући на питање о корупцији у влади у коју су наводно умешани министри Ненад Поповић и Александар Вулин.

– Кад је реч о Ненаду Поповићу, није он измислио пореске рајеве. Ви сте их измислили – рекао је Дачић.

Како је истакао, није Србија измислила пореске рајеве.

– Нека се они који нам деле лекције окрену себи и виде да корупција није измишљена на Западном Балкану. Ви сте само мало мудрији. Ви сте је учинили легалном – рекао је Дачић.

Оно што се зове посредовање код вас је легално, а у нашем случају је корупција, навео је он и додао да су неке земље од тога направиле економско чудо.

Кад је реч о страним донацијама које примамо услов је да постоје консултантске услуге, а када је реч о приватизацији добро је делити лекције да све треба приватизовати али, подсетио је Дачић, кад је избила економска криза многе земље су прибегле интервенцијама.

– Питали сте ме о корупцији. Немам ништа против да о томе говорим, али нисам овде дошао да полажем рачуне – рекао је Дачић.

 

Извор: Tanjug