Издвајамо Србија

ДА ЛИ ЈЕ У ПРАВУ? ВУЧИЋ тврди да смо лењ народ и да зато немамо пара

Фото: Јутјуб

Александар Вучић, председник Србије, дао је интервју за ТВ Пинк, где се два и по сата свађао сам са собом, држао слово како смо лењ народ па зато немамо пара, понижавао политичке противнике… Још нам је отворио очи да ће сам одлучити када ће отићи с власти и кога ће тада поставити за наследника, као да Србија није демократска држава у којој се власт бира на изборима, већ трон, који се предаје с колена на колено.

Према речима директора маркетиншке агенције „Прагма“ Цвијетина Миливојевића, Вучић „први пут откако је обукао мировњачко рухо није крио своју радикалску агресивност“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Био је то монолог човека са цезаристичким амбицијама који се свађа са сопственим народом. Овај пут је показао за два степена више осионости и вербалне агресивности. Без пардона етикетира људе, јавно их вређа, износи и истине и неистине, даје им надимке… Он не трпи другачије мишљење, не дозвољава да му се постави иједно сувисло питање, он сам пита и одговара, прича о чему хоће. Зато и не улази у дуеле са опонентима, што говори о његовој несигурности и томе да не верује у сопствене резултате – коментарише Миливојевић.

Вучић је у поменутом интервјуу казао и да није он смислио систем у коме функционери странке морају да дају 10 одсто својих примања за партију, већ Зоран Ђинђић, убијени премијер Србије и бивши председник Демократске странке. Тврдио је да у СНС нема прања пара и да он и његова породица нису ни за динар богатији него пре пет година. Наравно, стигао је и да подсети нацију како је најјачи и највреднији.”

Сатанизује противнике, а хоће дијалог
НИШТА ПАМЕТНО НИСАМ ЧУО ОД ОПОЗИЦИЈЕ

Говорећи о унутрашњем дијалогу о Косову, Вучић је казао да је његова обавеза да позове све на разговор о јужној српској покрајини:

– Увек постоји могућност да чујете неку идеју. Што се економије тиче, за четири године нисам чуо паметан предлог, савет или критику. Што се тиче Косова, можда ту чујемо неку идеју. Ја сам крив за све, али дајте ми решење. Ипак, верујем да ће се тешко доћи до тога.

Тврди да су му најближи сарадници заболи нож у леђа
СВИ СЕ ПЛАШЕ, А ЈА САМ ИХ ПОСТАВИО

Вучић је казао да нема амбицију да влада довека, да ће сам отићи и да ће изабрати човека који ће наставити да побеђује опозицију за добробит Србије и наше деце.

– Они ме не би победили ни за 20 година, а не намеравам толико да владам! Али предложићу наследника који ће такође да вас побеђује! – поручио је Вучић опозицији.

Јавно су ме бранили само Александар Вулин, Маја Гојковић, Небојша Стефановић и Владимир Ђукановић. Остали нису јер се плаше да не заврше на насловној страни. Све сам их ја поставио – грмео је Вучић прозивајући страначке саборце и коалиционе партнере који неће да му дају јавну подршку.

О паљењу Амбасаде САД
НИСАМ ЈА, ЖУТИ СУ КРИВИ

Председник Србије је казао и да није могао да верује кад је видео изјаву бившег председника Бориса Тадића да он није урадио ништа да спречи паљење Амбасаде САД:

– За разлику од њега, ја тог дана нисам побегао у Румунију… Он је тамо отишао да се додвори западњацима. Ја сам био у Београду и то је ваљда мој грех. Он је рекао да Вучић није ништа урадио да то спречи, а постоји снимак где ја молим људе да се повуку. Говорио сам да се то не ради и знао сам како ће то све да се заврши, и наравно да је то знао и Тадић.

Оптужио
ЂИНЂИЋ ЈЕ УЗИМАО 10% ОД ПЛАТА

Нисам то ја смислио, већ Ђинђић. Ја то никад нисам хтео да спроводим у дело, лажу и то. Ђинђић је измислио оно да се узима по 10 одсто од плате властитим функционерима. То никад није било у СНС, никад нисмо узели ни динар. Аутопројекција је чудо. Кад помињу неко прање пара, није да узмете паре и ставите их у веш машину. Они знају како се то ради. Нисам ни за динар богатији и нико у мојој породици није ни за динар богатији него што је био пре пет година.

Кукумавчење
ПРЕБИЛИ МИ БРАТА, А ЈА ДРЖАВА

На питање како реагује његова породица на наводе у медијима, први човек Србије је рекао да су његова деца јака и да то добро подносе, али је напоменуо да је веома болно гледати како вам неко пребија брата, а ви сте та држава:

– Када вам је савест чиста и знате да радите добре ствари за своју земљу, моје је да направим најбољи резултат за Србију, почев од тешких политичких одлука, без којих Србија не би била на овако добром путу. Да су хтели да бирају некога ко ће их замајавати лаким стварима, изабрали ми Јанковића, Мирковића… То позориште у кући можете да имате сваки дан, за ово је потребна озбиљна особа.

 

Извор: Курир