Србија

ДЕТАЉ ИЗ ПРЕСУДЕ МЛАДИЋУ КОЈИ ЈЕ СВИМА ПРОМАКАО, ТАЈНА ФУСНОТЕ 15357: Хаг Слобу прогласио невиним за рат у Босни!

Фото: Јутјуб

Хашки суд је у пресуди Ратку Младићу ослободио Слободана Милошевића и Београд од одговорности за рат у Босни и Херцеговини, пише загребачки Јутарњи лист додајући да је то учинио тихо и не објављујући на велика звона.

Милошевић је имао неке везе с Караџићем и Младићем, али према мишљењу Хашког суда недовољно јаке да би се сматрало да је члан удруженог злочиначког потхвата у склопу којег су почињени злочини у Босни и Херцеговини.
Иако је Младић оптужен да је „злочине починио заједно с Милошевићем и његовим београдским сарадницима, судије су у среду читајући сажетак пресуде избацили лидера Србије и Југославије Слободана Милошевића.
У самој пресуди наводи се да судије нису нашле доказе да би Слободан Милошевић или неко од његових београдских колега био саучесник удруженог злочиначког подухвата од 1991. до краја 1995. године с циљем протеривања Хрвата и Бошњака, тадашњих муслимана, с великих делова БиХ.
Ту врло важну чињеницу Хаг је сакрио у фусноти број 15357 на дну 2090.
странице хаашке пресуде Младићу: “Судско веће налази да је више особа суделовало у удруженом злочиначком подухвату, укључујући Радована Караџића, Момчила Крајишника, Биљану Плавшић, Николу Кољевића, Богдана Суботића, Момчила Мандића и Мићу Станишића”.
Уз то иде фуснота, на дну странице малим словима: “Докази које је примило судско веће нису показали да су Слободан Милошевић, Јовица Станишић, Франко Симатовић, Жељко Ражнатовић или Војислав Шешељ учествовали у реализацији заједничког криминалног циља”
Извор: Kurir.rs/Jutarnji list