Издвајамо Спорт

ЗВЕЗДА РАЗБИЛА ПАРТИЗАН У ДЕРБИЈУ АБА ЛИГЕ: Свемогући Бјелица монструозном партијом уништио црно-беле (ВИДЕО)

Први овосезонски дерби убедљиво добила Звезда, уз сјајну партију Милка Бјелице. Партизан готово да није ни припретио, иако је имао громогласну подршку са трибина.

У последњој утакмици седмог кола АБА лиге, Црвена звезда мтс је у улози госта у хали “Александар Николић“ вечерас савладала Партизан резултатом 100-84.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Звезди је ово пета победа у сезони, док је Партизан остао на четири, уз три пораза.

Партизан је вечерас имао огромну подршку са трибина. Осим навијача, био је ту и комплетан фудбалски тим црно-белих, затим Саша Павловић, Предраг Дробњак, Милица Дабовић, али је највише пажње изазвао улазак у дворану славног немачког фудбалера Бастијана Швајнштајгера.

Ипак, Црвена звезда мтс је боље ушла у овај меч. Екипа Душана Алимпијевића није дозволила црно-белима да се размахну, теже је Партизан стизао до поена, док је на другој страни, црвено-беле одлично служио шут за три поена током прве две деонице.

Имала је Звезда већи број расположених играча, разиграли су се Бјелица, Рочести, Фелдин, Лесор, Дангубић, Антић, док је игра Партизана превише зависила од учинка Вилијамс-Госа и Патрика Милера. Остали су углавном затајили, поготово Вања Маринковић који је вечерас био потпуно ван ритма када је шут у питању.

Имајући све то у виду, јасно је да је Звезда контролисала резултат и изузев почетног изједначења на 3:3, екипа Мирослава Николића није успевала да анулира “минус“ који је варирао између три и девет поена разлике у корист црвено-белих током највећег дела првог полувремена.

На крају другог квартала, Звездина предност постала је и двоцифрена, па се на одмор отишло резултатом 53:42 за госте у овој утакмици.

Трећа четвртина није донела много тога новог, Звезда је одржавала стечену предност, али је сама утакмица изгубила на ритму, с обзиром на велики број прекршаја на обе стране.

Како се меч ближио крају, Милко Бјелица је играо све боље, током другог полувремена је потпуно преузео главну улогу у свом тиму и постао нерешива енигма за одбрану Партизана.

На другој страни, капитен Новица Величковић се по учинку прикључио Вилијамс-Госу и Милеру, али је то истовремено значило да су поменута двојица у наставку играла на нижем нивоу у односу на првих 20 минута.

Звезда је зато без проблема контролисала и игру и резултат, а Бјелица је уз сјајан проценат шута немилосрдно пунио кош Партизана. Средином последњег квартала Звезда се одвојила на 15 поена разлике – 89:74, после чега је Мирослав Николић затражио тајм-аут, али ни то није донело резултат, па су црвено-бели тројком Антића повели са 92:74 и практично је победник тада већ био решен.

На крају, Милко Бјелица 29 поена (7/8 за два, 3/4 за три поена, 6/6 слободна бацања), Фелдин је уписао 15 поена и 7 асистенција, а Рочести 14 поена и седам асистенција. Перо Антић се зауставио на 13, а Немања Дангубић на 12 поена.

У Партизану најефикаснији Новица Величковић са 18 поена, Вилијамс-Гос је остао на 17, а Милер на 16 постигнутих поена.

 

 

Извор: sportske.net