Србија

ЗОРАНА вс БОРИС: Тадићу, побегао си кад су једнострано проглашавали независност Косова! Износиш неистине, Зорана!

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Потпредседница Владе и чланица Председништва СНС Зорана Михајловић рекла је, одговарајући бившем председнику Србије Борису Тадићу, да то што није био у Србији за време протеста због једностраног проглашења незавиности Косова за њу представља – бекство.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навела у саопштењу, „не зна“ како би се другачије могло назвати то што Тадић није био на митингу који је данима најављиван, на којем су говорили и тадашњи премијер Војислав Коштуница, лидер опозиције Томислав Николић, тенисер Новак Ђоковић, Емир Кустурица, Дејан Бодирога, Милорад Додик и други, „а нема тадашњег председника Србије“.

ВЕЛИКИ ПРЕОКРЕТ: Кина натерала САД да поклекне

„Како се зове кад се те вечери 21. фебруара око 20 часова бивши председник Тадић огласи из Румуније апелом да се ‘нереди у граду зауставе’, мада су и сви организатори митинга осудили насиље у Београду и паљење немачке и америчке амбасаде. А онда се врати у Србију када су немири већ били завршени“, каже она.

За Тадића је то можда заборав, али за мене је то било бекство Не знам како се зове кад бивши председник Републике…

Posted by Зорана Михајловић on Thursday, November 9, 2017

Како додаје, можда ће неки, па и бивши председник Србије, ово назвати заборавом. „По мени то је било бежање и верујем да нисам усамљена у том мишљењу“, закључила је она.

Лидер СДС и бивши председник Србије Борис Тадић рекао је да није бивша власт „лагала грађане о Косову, нити бежала од одговорности за решавање тог проблема“ те да је потпредседница владе Зорана Михајловић постала „и стручњак за косовску полтику“ и износи неистине.

Тадић је у писаној изјави медијима навео да се у ноћи када су „њене данашње вође“ организовале масовне „насилничке протесте“ у Београду није борио за положај Косова угрожавајући безбедност грађана већ је отишао на хитан разговор са председником Румуније који је координисао активности држава које су одбиле да признају независност Косова.

Наводи и да се „након пар сати“ вратио у Београд, и преко Савета за националну безбедност дао налог за активирање ПТЈ у сврху заштите грађана и страних амбасада.

Каже и да је током састанка у Румунији Коштуница у договору „са њеним вођама“ повукао безбедносне снаге, а да сада они који су се на тај начин борили не за Косово, већ најјефтиније политичке поене лажног патриотизма, говоре о његовом „бежању“.

 

Извор: Kurir.rs/Tanjug