Србија

Зоран и Владимир су терали Зорицу да лаже: „ЋУТИ, МАТОРА, ЋУТИ! СВЕ СМО ИХ ЗАЈЕ*АЛИ… „

Полиција после саслушања свекрве Јелене Марјановић тајно снимала њен разговор са сином и мужем који доказује да сви они лажу о убиству. Овај снимак, међутим, није доказ на суду

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зорица Марјановић је у априлу 2016. лагала на саслушању у полицији док је одговарала на питања о убиству своје снаје Јелене Марјановић, а на то су је наговорили њени син Зоран и муж Владимир.

ХРВАТСКА ДОБИЛА НЕОБИЧАН ЗАХТЕВ ОД НАТО-а: Какву то инвазију и на кога спрема Алијанса?

Ово је, како сазнаје Информер, утврђено прислушкивањем чланова породице Марјановић непосредно после саслушања. Након што је Зорица пре годину и по дана завршила саслушање у полицији, сва унезверена је у ауту питала мужа и сина: „Зашто сте ме терали да лажем?!“, а њих двојица су рекла: „Ћути бре, матора, ћути! Видиш да смо их зајебали!“

Извори из тужилаштва и полиције, који већ 19 месеци истражују злочин на насипу у Борчи, објашњава да су Марјановићи од почетка били најсумњивији, али да је највећи проблем то што није било чврстих доказа против њих.

– Зато је и одлучено да се ставе „на мере“, односно да се они прислушкују. Постављене су бубице у њихов аутомобил, али је то тада одлучено напречац, није било времена да се чека процедура и сада ти разговори нису валидан доказ. Ипак, морали смо да будемо сигурни да они нешто крију, што се и показало тачним. На основу ових разговора знали смо у ком смеру да кренемо… – објашњава наш извор.

Свекрва Зорица је први пут саслушана у полицији крајем априла 2016, скоро три недеље након Јелениног убиства, тек након што су сви остали Марјановићи дали исказ. Она је тад и одбила полиграф, правдајући се да ће то негативно утицати не њену енергију и паранормалне моћи.

– Тада је саслушавана, између осталог, и због тих њених наводних паранормалних и исцелитељских моћи, по којима је и позната у Борчи. Требало је испитати у том тренутку да ли су можда нека религијска или секташка уверења била мотив за убиство – наводи наш извор.

Након што је изашла из полиције, Зорица је ушла у аутомобил у ком су је чекали Зоран и Владимир.

– Била је нервозна и узнемирена, одмах је почела да их грди јер су је терали да лаже. Зоран и Владимир су је одмах ућуткали речима: „Ћути, бре, матора! Видиш да смо их зајебали…“ То је све снимљено, али, нажалост, не може да се користи као доказ – рекао је наш саговорник.

Бивши истражни судија, а сада адвокат Денис Бећирић потврдио нам је да су тако прикупљени докази бескорисни на суду.

– Постоји законом одређен начин на који се неко може прислушкивати, да би се након тога ти снимци могли користити на суду. Наредбу за тајно праћење и снимање издаје судија за претходни поступак на образложени предлог тужилаштва. Та наредба траје три месеца и може да се продужи за још два пута по три месеца. Издаје се само за одређена кривична дела, а ту спада и убиство – наводи Бећирић. Он додаје да и ти снимци имају ограничен рок трајања и морају се уништити уколико се утврди да нису везани за истрагу одређеног кривичног дела.

Против Зорана Марјановића у току је истрага у Вишем јавном тужилаштву у Београду, а он се терети за тешко убиство супруге

Јелене, за шта му прети од 10 до 40 година затвора.
Јелена Марјановић је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније са више удараца у главу. Зоран је 15. септембра, после 17 месеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу и тренутно се налази у притвору.

 

Извор: Informer.rs