Издвајамо Србија

ЗОРАН ЋЕ УБРЗО БИТИ ОСУЂЕН: Бивши начелник УБПОК тврди да има чврстих доказа и да је Марјановић пао одмах после убиства

Фото: Јутјуб

Одмах по убиству Јелене Марјановић, Зоран Марјановић је пао на полиграфу. Тада је одмах требао да буде ухапшен. Полиција и тужилаштво су направили грешку што га нису тада ухапсили, сад је много теже прикупити доказе, поручује Боро Бањац, један од најискуснијих српских полицајаца и бивши начелник Управе за борбу против организованог криминала (УБПОК).

Бањац је, међутим, уверен да полиција има чврсте доказе против Зорана Марјановића и да ће он бити осуђен за убиство супруге Јелене, које се догодило 2. априла 2016. у Борчи!

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је Зоран ухапшен у априлу 2016, наводи Бањац, до сада би све у овом случају било одавно познато и разјашњено, а убица би био осуђен.
– Прича Зорана Марјановића да је недужан сасвим је нелогична и шупља, она није утемељена у доказима и због тога сам уверен у његову кривицу. Он је и ухапшен зато што постоје чврсти докази и биће осуђен, али понављам, није ми јасно зашто није ухапшен одмах, јер онда не би ни било ове хистерије у медијима око Марјановића – каже Бањац, и додаје:
– Тој медијској хистерији, поред самих медија, допринели су и којекакви стручњаци и аналитичари. Они су јавним изношењем свог виђења ствари иако нису имали приступ информацијама релевантним за овај случај, само су још више допринели том хаосу – наводи Бањац, коме је ово први јавни иступ о убиству Јелене Марјановић.

Саговорник убеђен је да је требало прво утврдити све чињенице у вези с Јелениним убиством, па онда са информацијама изаћи у јавност.
– Поборник сам тог начела. Тек када се све заврши, онда се обратиш јавности. Тада можеш и да одговориш на свако питање, а не овако, свако је стручњак, свако има информације, а заправо сви само праве пометњу… – објашњава Бањац.

Због разних спекулација у медијима, каже он, створила се слика у јавности да је полиција од почетка све погрешно радила.
И криминолог Добривоје Радовановић сматра да имамо одличну криминалистичку полицију, која не би себи дозволила да хапси Марјановића без чврстих доказа.

– Верујем да полиција није правила грешке ни у раној фази овог случаја, али да је због стицаја околности дошло до тога да ионако мали број трагова на месту злочина скоро ишчезне. Сетите се да је убрзо након убиства падала јака киша, која је спрала неке доказе док дан касније није пронађено Јеленино тело. Такође, огроман број људи је у потрази за Јеленом у ноћи између 2. и 3. априла 2016. прошао поред места злочина, што не мора да се припише полицији као грешка, али им је јако закомпликовало истрагу и прикупљање доказа – објашњава Радовановић.

н се слаже са Бањцем и у томе да је ненормална пажња јавности и медија допринела да истрага Јелениног убиства буде још компликованија.
– Хиљаде текстова, емисија, наслова посвећених овом злочину и море погрешних информација, бројки… Оволика пажња јавности вам само говори о томе колико утицаја у Србији има шунд култура, где је тотално поремећен систем вредности. Људи су, нажалост, гладни оваквих ствари. Они сада знају у чему је певачица трчала кад је убијена, коју хаљину је носила на ком наступу, иако пре њене смрти нису ни чули за њу – напомиње Радовановић.

Јелена Марјановић је 3. априла 2016. пронађена мртва, смрскане главе, у каналу покрај насипа у Борчи, а дан раније Зоран је пријавио њен нестанак. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са више удараца у главу. Зоран Марјановић је 15. септембра, после 17 месеци истраге, ухапшен због сумње да је убио супругу, али је на саслушању у Вишем тужилаштву у Београду негирао кривицу за злочин.
 

Извор: Информер