Србија

ЗУКОРЛИЋ: Сулејман Угљанин је ДОКТОРИРАО МАНИПУЛАЦИЈУ!

Муамер Зукорлић (фото:ЈуТјуб)

Председник Бошњачког националног већа Сулејман Угљанин затражио је јуче од надлежних државних органа да распишу изборе за територијалну аутономију Санџака, позивајући се на „референдум, који је одржан 1991 године“, а затражио је и да се утврди датум за повлачење српске полиције, војске и тајних служби, као и српских правосудних органа

Муамер Зукорлић посланик и председник Скупштинског одбора за образовање, науку, технолошки развој и информатичко друштво коментарисао је насловне стране данашњих штампаних медија.

Коментаришући изјаву Угљанина истакао је да то није ништа ново, да он има два политичка дискурса која по потреби „извлачи из левог и десног џепа“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Исто је причао 90-их док није ушао у власт, а потом почиње да хвали Србију, говорећи да су сви проблеми Бошњака решени. Оног момента када нестане пара предвиђеног за бошњачко Народно вијеће, а то је пар стотина хиљада евра, он потеже папир из десног џепа и потеже овакву политику – рекао је Зукорлић за ТВ Пинк.

Како је истакао, Бошњаци у Санџаку и уопште у Србији таоци су две политике крајности – Угљанинове примитивне искључиве политике и политике коју води Љајић, а која је анационална и полтронска.

– Бошњацима је потребна нормална политика, коју ми преферирамо и која ће решити проблеме у Санџаку. Стварни проблеми се тренутно игноришу – рекао је Зукорлић, додајући да је Угљанин докторирао манипулацију, те се он, у својој реторици, ослања на кога му у том тренутку одговара, рецимо на турског председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Посента је, како је истакао, да нема принципа у његовој политици, те да има страха да његова (Зукорлићева) политика не добије већину.

– То је оно што обележава наше односе и из тог вртлога се тешко излази – рекао је Зукорлић.

Извор: Pink.rs/Informer.rs