Србија

КАРАЏИЋ ТЕШИО МЛАДИЋА Срећне ти ране, јуначе!

Снажна подршка један другом!

Неколико сати након сазнања да је осуђен на доживотну робију, Ратко Младић, генерал Војске Републике Српске, у просторијама Хашког трибунала сусрео са се својим хашким сапатником и првим председником Републике Српске Радованом Караџићем, сазнаје “Ало!”.

Како сазнаје наш лист, сусрет два пријатеља након пресуде Хага био је веома емотиван.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Чим га је угледао, Караџић га је снажно загрлио и повикао: “Па срећне ти ране, јуначе!” – ово је за “Ало!“ испричао Лука Караџић.

Како нам је рекао Лука, баш када је разговарао са Радованом Караџићем, код њега у ћелији се појавио Ратко Младић. И то само неколико сати након изрицања пресуде.

– Био је то врло емотиван сусрет. Ја сам причао са Радованом баш о Младићевој пресуди, он је рекао да је знао како ће све бити, јер шта се друго могло очекивати од тог суда, али да се ипак изнервирао, то је јаче од њега. У једном моменту ми је рекао: “Лука, извини, ево генерала”, није прекинуо везу и ја сам чуо како му је рекао: “Срећне ти ране, јуначе!“ Онда су се насмејали обојица. Шта ће, и упркос муци морају да се држе. Ја сам рекао Радовану да га поздрави од мене и Младић ми је узвратио поздраве – прича Лука.

Он додаје да су и Краџић и Младић одлучни да се боре за истину до краја живота.

– Ратко је и јуче био достојанствен. И као борац је био велики, ишао је у прве редове, није говорио: “Ајде испред мене”, него: “Ајте за мном”. Ратку се не може оспорити његова храброст, патриотизам и војно знање. Нека му је бог у помоћи. Нек издржи, нек докаже да је све за шта га терете лаж, али имајући у виду његово стање – мрка капа – завршио је он.

Извор: Alo.rs