Издвајамо Србија

КЕБА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ – УДАРИО ДЕВОЈКУ НА ПЕШАЧКОМ ПРЕЛАЗУ: Прети му од једне до 8 година затвора

Популарни фолк певач Драган Којић Кеба вечерас је око 20 сати у Улици Париске комуне 15 на Новом Београду ударио црним „аудијем“ девојку на обележеном пешачком прелазу.

Несрећна тинејџерка је са повредама главе превезена у Земунску болницу. Разлог несреће још није утврђен, али према Закону о саображају Кеби сада прети од једне до чак осам година затвора.

Према Закону о саобраћају, уколико се установи да је девојка добила лаке телесне повреде као што су контузија (угруваност), Кеби прети казна до једне године затвора.

Али ако настрадала тинејџерка има тешке телесне повреде, попут прелома, прети му до четири године затвора.

У оба случаја, тужилаштво може да примени начело опортунитета, и понуди Којићу да уплати новац у хуманитарне сврхе. Након тога би тужилаштво одустало од гоњења.

Начело опортунитета се међутим, не може се применити уколико се установи да је Кеба возио под дејством алкохола. У том случају, ако је девојка добила лакше повреде певачу прети три године затвора, а уколико има тешке, чак и до осам.

Међутим, према последњим сазнањима Курира, Кеба није имао алкохола у крви, па се очекује да ће бити примењено начело опортунитета.

 

Извор: Курир.рс