Србија

МАРЈАНОВИЋ ОПТИМИСТА, УБЕЂЕН ДА УСКОРО ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА! Зоран: Излазим у уторак, НЕМА ДОКАЗА ПРОТИВ МЕНЕ!

Јеленин муж преко адвоката поручио члановима породице да ће следеће недеље, одмах након саслушања преосталих сведока, бити пуштен из притвора

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зоран Марјановић убеђен је да ће већ у уторак изаћи из притвора, одмах пошто буду испитани последњи преостали сведоци тужилаштва. Марјановић тврди да полиција нема ниједан доказ да је он убио супругу Јелену и сасвим спокојно очекује крај истраге.

ПЕНТАГОН ЗАНЕМЕО: Руски Сухој Т-50 ПАК-ФА добио нову ЗАСТРАШУЈУЋУ СПОСОБНОСТ!

Како сазнајемо, Зоран је толико самоуверен да је члановима породице преко адвоката поручио да му не долазе у посету, јер се ускоро враћа кући.

Зорану по први пут од 15. септембра, када је ухапшен, ове недеље нико од породице није долазио у посету, а пре тога су га редовно обилазили.

– Зорану су зато адвокати за три дана, од понедељка до среде, долазили чак четири пута. После разговора са њима, он је цимерима и стражарима причао да ће ускоро изаћи на слободу. Адвокати су га уверили да су испуњени сви услови за укидање притвора – наводи наш саговорник.

Зорану је, подсетимо, притвор одређен због узнемиравања јавности, због чега су његови адвокати прошле недеље одлучили да не дају никакве изјаве, баш из разлога да не би доприносили том „узнемирењу“.

– Он је цимерима у ћелији испричао да је са адвокатима већ припремио молбу суду за пуштање из притвора, под образложењем да после толико времена од Јелениног убиства и његовог хапшења то „узнемирење јавности“ губи сваки смисао. Такође, у понедељак ће бити саслушани сви сведоци које је тужилаштво позвало и неће више бити формалних разлога за његово задржавање у притвору… – преноси наш извор.

Иначе, Марјановића су од 15. септембра у затвору редовно обилазили отац Владимир и брат Милош, а пре две недеље га је посетио и син из првог брака Урош. Мајка Зорица га никад није посећивала.

– Он је после сваке посете породице био други човек, некако потпуно препорођен. Његови су му доносили и пакете са потрепштинама. Најсрећнији је био када му је дошао син. Жали се само што у затвору не може да виђа ћерку Јану и што му не долази мајка Зорица – каже наш саговорник из затвора.

Извор Информера додаје и да се Зоран свих досадашњих 49 дана притвора држао кућног реда и да није тражио лекарску помоћ.

– Увек је психички стабилан, миран, често је и добро расположен… Сасвим је занимљиво да никада није тражио да оде до затворске капеле да запали свећу убијеној супрузи, чак ни за Задушнице… – навео је наш извор.

Коментаришући наша сазнања Гвозден Гргур, познати београдски адвокат, каже да тужилаштво до сада није представило ништа што директно окривљује Зорана Марјановића и верује да би он ускоро заиста могао да изађе из притвора.

– По мени, изјаве сведока који су до сада саслушани нису бациле никакво ново светло на цео случај, јер су сви сведоци имали само посредна сазнања о Јеленином убиству. Не верујем да је са доказима, који су до сада презентовани јавности, и са изјавама сведока могуће добити осуђујућу пресуду… – наводи Гргур.

Он верује да ће тужиоцу бити јако тешко и да оправда захтев за продужење притвора.

– Марјановићу је притвор одређен због узнемирења јавности. Овај основ за продужење притвора је јако специфичан, јер тужилац мора да образложи у којој мери је јавност, и због чега, узнемирена, и на који би начин та узнемиреност утицала на несметано и правично одвијање процеса. Мислим да ће тужилац морати да објасни како то да је јавност узнемирена након скоро два месеца од хапшења и колико је узнемирена. Немогуће је да је због протока времена узнемиреност иста првог дана, као на пример 60. или 100. дана. Уколико тужилац не буде уверио судију да је узнемирење јавности значајно, верујем да ће Зоран Марјановић у наставку процеса моћи да се брани са слободе – истиче Гргур.

 

Извор: Informer.rs