Србија

Младић се обратио преко сина Дарка: Борићу се да се укину ове наметнуте лажи и открије права истина о борби Срба

Дарко Младић (Фото: Јутјуб)

– Борићу се да се укину ове наметнуте лажи и открије права истина о борби Срба – рекао је преко свог сина Дарка, Ратко Младић

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После изрицања првостепене пресуде у Хашком трибуналу, Ратко Младић изјавио је, преко свог сина Дарка, да ће се док је жив борити да се открије права истина о борби Срба.

– Ово је било само прво полувреме, борићу се да се укину ове наметнуте лажи и открије права истина о борби Срба. Ово је било само прво полувреме – рекао је преко свог сина Младић за „Вечерње новости“.

Према речима Дарка Младића, били су десетак минута заједно након изрицања пресуде, преносећи да је његов отац био љут, иако је очекивао такву пресуду.

– Мој отац је поручио да је све лаж, да Хаг није суд, већ НАТО комисија и да ово није правда. Све је искључиво покушај да се криминализује српски народ који се штитио од агресије – рекао је Дарко Младић.

Према његовим речима, у овом тренутку приоритет је да се Младићу спасе живот и обезбеди лечење у Србији.

– Ово тело које се назива Трибуналом за злочине у бившој Југославији, није успело у мисији, јер је занемарило бројне српске жртве. Данас смо сведочили како је правда замењена ратном пропагандом. Чињенице су занемарене. Пресуда је у супротности са њима. Циљ јој је ширење пропаганде и онемогућавање будућег мирног живота у региону – рекао је Младићев син.

Судско веће Хашког трибунала бившег команданта војске Републике Српске прогласило је кривим за ратне злочине почињене у Босни и Херцеговини од 1992. до 1995. године и одредило му доживотну затворску казну.

 

Извор: Telegraf.rs/Tanjug