Србија

МОНСТРУМ ЈЕ ДОШАО С НАМЕРОМ ДА УБИЈЕ ЈЕЛЕНУ: Убиство није трајало дуже од минут, убица је на њој ИСКАЛИО САВ БЕС!

Фото: Јутјуб

Девет удараца оштрим предметом у потиљак усмртило је Јелену Марјановић пре 19 месеци. Како објашњава форензички психолог Милан Костић, овакав начин убиства указује на то да је нападач од самог почетка имао намеру да је убије

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагична судбина певачице из Борче интригира Србију већ 19 месеци. Убица је певачицу напао са леђа, након чега јој је задао девет удараца оштрим предметом у главу.

ЗАСТРАШУЈУЋА ПРОГНОЗА СТИВЕНА ХОКИНГА: Земља ће бити уништена, долази КРАЈ СВЕТА

Према речима форензичког психолога Милана Костића, глава је највиталнији део тела, те повреде које се наносе ударцима у њу у неком сукобу користе се као сигуран доказ да нападач жели да жртви нанесе тешку повреду или смрт.

– Смртне повреде се највише везују за горњи део тела. Када неко изнесе одбрану да то није хтео да учини, то се у судској пракси не признаје као тачан исказ него се узима као тешка повреда у којој постоје убилачке намере – покушај убиства. Тај напад на главу је доказ убилачке намере – наводи Костић за Блиц.

Како објашњава, гледано са психолошке стране, сваки човек зна да оно што се налази на глави уколико је озбиљно повређено може да изазове штетне последице или смрт.

– Напад на горње делове тела је врста доказног материјала да неко може да се терети да је желео смртни исход. У конкретном случају Јелене Марјановић, може да се закључи да су ударци били довољни за постизање тог циља и да ту постоји намера да дође до смрти покојнице – наглашава Костић.

Женске особе су оне које најчешће трпе овакву врсту оштећења.

– То је једна врста судске статистике. Ја бих се позвао као нападом на живот и тело, то су најозбиљније повреде и када до тога дође акција се прекида. То говори о намери да постоји целисходна акција. Тај циљ се већ испунио. Нема потребе да се сакати јер није то био циљ. Када би био у питању патолошки афекат треба узети у обзир да су овакве повреде дошле у одређеној ситуацији у којој није било ни времена да нешто дуже траје, а мислим да све што се одиграло око убиства певачице није трајало дуже од минут, два. Јер су повреде биле у низу – наглашава он.

Он закључује да су повреде на глави Јелене Марјановић нанете једна за другом, те се самим тим говори о убиству из страсти.

– Повреде у низу које кратко трају говоре о томе да се у ствари искаљује бес – закључује он.

 

Извор: Blic.rs/Informer.rs