Регион Србија

МОНСТРУОЗНО: Томпсон пева о клању Срба и предаје о љубави

Певач и познати србомрзац Марко Перковић данас ће средњошколцима у Студентском католичком центру у Загребу говорити на тему „Вера, љубав и домовина“

ЗАГРЕБ – Контроверзни хрватски певач Марко Перковић Томпсон, познат по стиховима у којима позива на клање Срба, одржаће данас загребачким средњошколцима предавање на тему „Вера, љубав и домовина“ у оквиру пројекта „Мењам свет“ Студентског католичког центра.

„У јуначкој земљи милој, у месецу сећања на Вуковар, у госте нам долази Марко Перковић Томпсон. Средњошколци, видимо се“, поручују организатори скандалозног предавања у језивом позиву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осветничка поетика

– Томпсонова осветничка поетика, по којој је познат, наводи на закључак да ће и на предавању његов тон бити такав. Зато је овај чин апсурдан и суров. Праве се неприлике где не би требало да их има. Децу која немају меморију немилих ратних догађаја усмерава неко ко би био најмање потребан у тој причи, човек са осветничком мржњом. Онај ко је то смислио направио је рђаву сценографију – рекао је социолог Ратко Божовић.

Забрањени концерти

Иако организатори наводе да је идеја да програм буде богат духовним увидима и молитвама, та намера се доводи у питање због Томпсона.

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта каже да је ово још један пример вођења отвореног процеса рехабилитације усташке идеологије.

– Врхунско лицемерје и јасан цинизам организатора јесте довођење проусташког певача који салутира злочиначки поздрав „За дом спремни“. Јасно је свима да ће он на том предавању говорити о Србима као агресорима, називати их злочинцима. Ништа није чудно ни изненађујуће, јер Хрвати сматрају да су усташе ослободиоци и борци, а не злочинци – каже Линта.

Извор: Kurir / Silvija Slamnig