Свет

МУСЛИМАНИ НИСУ 100% ЉУДИ! Незапамћена скандалчина у режији шведског демократе!

Члан странке Шведске демократе Мартин Стрид (СД) познате по својим антиимиграционим ставовима изјавио је да муслимани нису „комплетни људи“, односно да на скали хуманости од 1 до 100 муслимани „нису сви 100 одсто људи“

Он је то рекао на страначкој конференцији. међутим бројни чланови те странке дистанцирали су се од те његове изјаве и сада га очекује протеривање, пише Раша тудеј.

– На једном крају те скале ви сте 100 посто људи, особе, и све што је део тог концепта. Са друге стране, ви сте 100 одсто мухамеданци. Сви муслимани су негде на тој скали, заједно са члановима Исламске државе који су најприближнији томе да буду 100 одсто мухамеданци – рекао је Стрид.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао и да „ако сте бивши муслиман, близу сте тога да будете потпуно човек“ и додао да жели да ослободи муслимане ислама.

Његов говор снимила је локална СВТ телевизија, а снимак је брзо подељен путем интернета

Чланови СД су се дистанцирали од Стридових коментара, а секретар странке је казао да очекује да ће Стрид бити избачен из странке, док је председник СД-а казао да су његове изјаве нешто најгоре што је икада чуо.

Стрид се касније извинио због својих изјава уз образложење да се „неспретно изразио“ као и да је свестан да ће његов говор бити интерпретиран као да је рекао да „муслимани нису 100 одсто људи“.

– Познајем доста муслимана и имам доста пријатеља међу њима – рекао је Стрид.

Извор: Tanjug