Издвајамо Спорт

МУСЛИН ПРОГОВОРИО: Нећу да ми полусвет одређује ко ће да игра за Србију, док Кежман води хајку против мене!

Фото: Јутјуб

Славољуб Муслин, доскорашњи селектор Србије, открио је за „Вечерње новости“ због чега је напустио клупу ‘Орлова’.

Муслин од понедељка званично није селектор Србије, пошто је са њим раскинут уговор након вишедневних преговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Менаџер Милинковић-Савића (Матеја Кежман, оп. а.) води у жутој штампи хајку против мене. Налазио је за саговорнике неке бивше фудбалере да тврде како Сергеј мора да игра. Тог менаџера можда некако и разумем, јер жели да заради велике паре на Сергејевом трансферу. Ја и данас тврдим да је Милинковић-Савић добар играч, баш као и Љајић, али је код мене предност имао Тадић, који је у последњим квалификацијама био трећи најпродуктивнији европски играч. Подсећам да је Љајић до сада одиграо 23 меча за Србију, дао је укупно три гола, а у квалификацијама за ЕП је на седам мечева два пута тресао мрежу. Дакле, Сергеј и Љајић су имали јаку конкуренцију. Због свега овога не разумем хајку и блаћење, јер су играчи, мој стручни штаб и Горан Буњевчевић испунили задатак који је био пред нама“, рекао је Муслин за „Вечерње новости“, а онда и додао:

„Колико се причало о Сергеју, очекивао сам да га репрезентацији Србије препоручи чак и папа који живи у срцу Рима и могао је често да га види у дресу Лација“.

Некадашњи тренер Црвене звезде и бројних европских клубова није дозволио да му се други мешају у посао.

„Никада у каријери нисам дозволио тако нешто и никада се то неће догодити. Не постоји теоретска шанса да ми менаџери, чаршија и полусвет састављају тим“.

Њему је замерано што није форсирао млађе играче.

„Да би се млади укључили у рад са А селекцијом, треба мало више времена. Процес је дуг, а наша млада репрезентација је имала најчешће исте термине својих мечева као и сениорски тим. Уосталом, полако смо уводили младе у тим, мислим ту пре свега на Гаћиновића и Максимовића. Увек сам говорио да је Милинковић-Савић добар играч, али је морао да испуни одређене услове да би се појавио и у А тиму“.

Ипак, и више него успешно је урадио оно за шта је доведен.

„Желим да причам само о сувим чињеницама. Ја сам свој задатак испунио. Србија иде на Мундијал као прва у групи. Подсећам да су многи за нашу екипу говорили да су у њој губитници, иако су неки од играча у прошлим квалификацијама за ЕП у Француској били нешто млађи и играли у много бољим клубовима. Затим, константно се помиње да смо играли у слабој групи. Подсећам да сам Србију преузео у мају прошле године, када је она била 56. на ФИФА ранг-листи. Баш у том периоду су Аустрија, Велс и Република Ирска били учесници ЕП, Велс и полуфиналиста. Велс је тада био 12, Ирска 23, а Аустрија 31. на тој листи. Ми смо у групи са овим селекцијама били први, имали шест победа, три ремија и само један пораз“, закључио је Муслин уз додатак да се више неће оглашавати по овом питању.

 

Извор: Б92