Издвајамо Србија

НЕБОЈША ГЛОГОВАЦ О ДОЖИВОТНОЈ МЛАДИЋУ И РАТУ У БИХ: Алија, Туђман и Милошевић су ратни профитери а Ратко… (ВИДЕО)

Небојша Глоговац (Фото: Јутјуб)

Познати глумац је коментарисао и пристрасност Трибунала, али и колико су Милошевић, Туђман и Алија профитирали у рату

Фото: Јутјуб

Само неколико дана након што је Ратко Младић у Хагу осуђен на доживотну робију, познати глумац Небојша Глоговац прокоментарисао је шта мисли о њему.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не могу да мислим ништа довољно сувисло јер ја немам те податке, ја не знам шта се тамо дешавало, не знам ко је издавао наређења и ко је кога мучио, стрељао и свакојаке гадости правио. Знам да Невесињци моји драги и поштени људи, који су за време рата бранили своје домове, кажу да је Ратко Младић за њих један озбиљан војник и једна часна војничка фигура. То су људи који су били по рововима. Само их цитирам – рекао је Глоговац у емисији „Добар, лош, зао“.

– С друге стране, гледали смо снимке, видели смо свашта, видели смо да су ту неки људи и деца убијани, клинци у пубертету. Свакаквих је ту било злочина, постоје разна сведочанства. Међутим, ужасна једна и гадна игра се јавља око тога да ли је то геноцид јер треба 6.000 жрвтава да би био, па ајде сад навлачи и те цифре. То је тек гнусна и ружна игра. Али то што није геноцид, не оправдава некога од осталих злочина који су почињени – додао је.

Како каже, то што су осуђени само Срби у Хагу, то много говори о пристрасности суда.

Глоговац сматра и да је у самом рату Босна најгоре прошла, јер је у њој и даље све непомирљиво.

– Цео тај рат је био телефонски рат, а опет је толико људи изгинуло. Ја бих волео кад би људи успели да схвате колико су Слободан Милошевић, Туђман, Алија и остатак екипе били добри у лови од тог рата. Треба да се деси тај клик у народу и да схвате да не треба да се свађају са комшијом Мујом само зато што им је тако рекао Слоба – закључио је глумац.

https://youtu.be/YkpIzhymAdY

 

Извор: Телеграф.рс