Издвајамо Србија

НИ МРТВОМ МУ НЕ ДА МИРА! АРТМАН ОПТУЖИЛА СЛОБУ: Није Праљак први, Милошевић је уносио и пио недозвољену супстанцу!

Бивша портпаролка Тужилаштва Хашког трибунала Флоренс Артман изјавила је данас, након што је Слободан Праљак попио отров у судници приликом читања пресуде, да је то већ други пут да „недопуштена средства уђу у Трибунал“.

Фото: Јутјуб

„Први пут је то било у случају Слободана Милошевића и тада то нисмо видели, а он је узимао противлек који је поништавао деловање лека за висок притисак и ево сада се то десило поново“, рекла је Артман.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Неко из његовог окружења и окружења шесторице је данас унео отровну материју. Они су сви прошли контролу на улазу и сада ће се отворити истрага о томе ко је то унео. То није смело да се деси јер ће се користити да се осрамоти међународна правда. Биће коришћено као удар на борбу против некажњивости и масовних злочина против цивилног становништва“, коменарише Хартман.

„Шокантно је да се ово десило и не знам како обезбеђење то није спречило, а знали су да скоче на мене“, додала је Артманова.

Подсетимо, хрватски осуђеник за ратне злочине пред Хашким судом Слободан Праљак умро је данас у болници у Хагу пошто је током изрицања пресуде пред Трибуналом попио отров усред суднице, јавили су незванично хрватски медији.

За сада нема званичне потврде да је Праљак преминуо у болници.

Он је после пресуде којом се осуђен на 20 година, рекао да он није ратни злочинац, после чега је попио отров који је све време током изрицања пресуде држао у руци.

 

Извор: Курир.рс / Тањуг