Србија

ШТА ПИШЕ У НАРЕДБИ ТУЖИЛАШТВА ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ИСТРАГЕ: Зоран се одвојио од мале Јане на 40 минута, Јелену убио за 10?

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Зоран Марјановић се 2. априла 2016. године у периоду од 16.49 до 17.30 одвојио од ћерке Јане и брутално убио супругу Јелену.

Одсутан је био десетак минута, колико му је требало да почини злочин. Потом се вратио до детета и пријавио нестанак жене, односно позивао пријатеље и родбину, наводно је тражио и пријавио њен нестанак.

Ово је, сазнаје лист, суштина наредбе за спровођење истраге која се у Вишем јавном тужилаштву у Београду води против Зорана Марјановића, осумњиченог да је са девет удараца тупим предметом убио супругу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Млада жена усмрћена је у каналу, а у налазу вештака се наводи и да је први ударац добила у ногу, да је пала, а да је затим вучена десетак метара до воде где је и усмрћена.

Како се сазнаје, Зоран Марјановић је у одбрани навео да су га током шетње са ћерком Јаном по насипу и док је Јелена трчала, мимоишли један бициклиста и човек са штапом.

Зоран помиње и четворицу каратиста из локалног клуба, који су их заобишли колима на насипу – наводи наш саговорник. – То све сада треба испитати изнова. Јер њихових изјава нема у списима тужилаштва. Спорне су и изјаве досадашњих сведока. Чека се налаз вештачења базних станица од тог дана. Тога још нема у списима тужилаштва. Он треба да лоцира тачно место са ког је Зоран звао родбину и пријатеље, али и где су у том тренутку били остали Марјановићи.

Зоран је нестанак Јелене прво пријавио полицајцу Борису Пуцићу из Борче, који је недавно сведочио у тужилаштву. Пуцић, иначе пријатељ брачног пара Марјановић, послао је Зорану у поруци телефоне ПС Борча и ПУ Београд, како би пријавио нестанак.

Затим је својим возилом дошао до насипа како би претраживао терен. Пуцић је, како сазнајемо, навео да су се заустављали сваких 100 до 200 метара и силазили у канал са дунавске стране како би тражили Јелену.

– Никоме није падало на памет да тражи Јелену тамо где је нађена сутрадан, јер како је објаснио, све је са те стране било чисто и видљиво – каже наш саговорник. – Ипак, с обзиром на то да је около мочвара сумњало се да је Јелена ту негде.

Наставак истраге против Зорана Марјановића заказан је за понедељак када ће бити саслушани нови сведоци.

– Диже се велика прашина око тих сведочења, а ту је врло мало конкретних података – истиче наш саговорник. – Рецимо када је Теодора Крсмановић испитивана, она је јасно рекла да се последња два месеца пред Јеленину смрт са њом није чула нити видела, јер су се посвађале.

Марјановићу је на терет стављено тешко убиство, али уколико се појаве нови докази може да дође и до преквалификације дела. Посебно је споран отисак стопала са друге стране канала, на коме је било Јеленине крви. До данас се не зна коме припада траг те обуће.

Непознаница је и мушки ДНК на доњем делу Јеленине тренерке и на домалом прсту, са ког је скинута њена венчана бурма.

Извор: Kurir.rs/Večernje novosti