Издвајамо Регион

ОРБАН СЕ ЗАКЛЕО: Ухапсићу Џорџа Сороша због…

Мађарски премијер Виктор Орбан је обећао да ће затворити глобалистичког милијардера Џорџа Сороша због покушаја да сруши државну безбедност Мађарске.

Џорџ Сорош (Фото: Јутјуб)

У обновљеном нападу на Сороша, Орбан је дао наређење својим обавештајним службама да истраже све покушаје криминала Сорошевих служби које таргетирају његову земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Блоомберг.цом извештава: Обавештајне агенције ће помоћи при процени онога што он сматра да су напори Сороша да казни Мађарску путем тежње ЕУ институција да постане континент „мешане популације“, рекао је Орбан у интервјуу за Кошут Радио у Петак.

Орбан, који је фаворит за парламентарне изборе следдеће године, је рекао да ће Европа бити подељена између „зоне без миграната“ и оних на западу који одбијају апеле да зауставе боравиште миграната без докумената.

Сорош чија филантропија је подржавала образовање и демократски активизам у Мађарској од 1980их, је одговорио Орбану који је и сам бивши Сорошов ученик, оптужујући га да води „мафијашку државу“.

Орбанова Фидес партија је повећала подршку народа на 59% сигурних гласова, како је показала Тарки анкета објављена ове недеље, приказујући очигледни успех његове кампање усмерене на миграцију и билборде против Сороша.

Са радикалним националистом Јобиком на другом месту у Мађарској, привлачење антиимигрантске и еуроскептичне реторике се још повећало током прошлонедељних избора у Чешкој.

 

Извор: Wебтрибуне.рс