Издвајамо Србија

Оригинални снимак говора о Босни на „Аудицији“ у Сава центру: Ово су речи глумца Емира Хаџихафизбеговића, да ли су увредљиве?

Снимак говора који је глумац Емир Хаџихафизбеговић одржао у представи Аудиција, а који је изазвао бујицу коментара, окачен је јуче на канал Јутјуба и већ има велики број прегледа. У говору Емир кроз лик који глуми истиче да у његовој домовини постоји само подела на људе који су добри и лоши.

Говор који је глумац одржао у Сава центру почео је питањем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Какви смо то људи, ми Босанци? Ми смо најзамршенији људи на свету и ни са ким се историја није тако пошалила као са Босном. Моја домовина Босна, пуна је езана са босанских џамија, али звона са католичке и са православне цркве у Босни никада езани нису сметали звонима, ни звона езанима.

Ја сам Босанац и Херцеговац и Никола Шок, хрватски пјесник из Јајца и мој пјесник и Бранко Ћопић Србин из Хашана је мој писац. Ја сам одрастао на Башти слезове боје Бранка Ћопића. Моја једина домовина је Босна и Херцеговина, и звона са католичке и са православне цркве су моја јер ја сам Босанац и Херцеговац.

Моја једина домовина је Босна и Херцеговина, то је олтар пред којим се клечало и који се ногама шутао.

Моја једина домавина је Босна и Херцеговина, то је врт на који се разни пењу са разних страна, черече је столећима али она иде даље. У мојој домовини има само једна девиза, постоје само људи и нељуди, све остале су поделе лажне – овако је звучао говор који је Емир кроз лик који је глумио, одржао пред публиком.

Због чега је одлучио да овакав говор буде у духовитој представи Аудиција, остаје и даље непознаница, будући да је у гостовању на Н1 објашњавао како овај говор смета само фашистима.

Иначе, како је рекао глумац, након Београда гостовао је у Новом Саду пред 3.000 људи и није било никаквих проблема. Иако је добијао претеће поруке, ипак није алармирао полицију.

Истакао је и да само мајмуни не могу да разумеју његову поруку.

Пре тога, видео-снимак погледајте испод:

Извор: Telegraf.rs