Србија

ПАДАЈУ КРУПНЕ ЗВЕРКЕ: БИА и полиција приводе крају бројне истраге, хапсе политичаре из власти због корупције!

Порука Александра Вучића, председника Србије, и СНС да нас пре краја године очекују велике акције против оних који су учествовали у корупцији уздрмала је многе из власти јер се односи и на функционере који су на позицијама у држави, сазнаје Курир.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима нашег извора из врха СНС, питање је дана када ће се кренути у обрачун са свима, па и члановима владајуће странке који су умешани у корупцију.

– Задовољан сам борбом против организованог криминала, али оно где морамо да урадимо више јесте да оштром сабљом и метлом почистимо све оне који су мислили да новац стичу корупцијом. Многи ће пре краја године бити изненађени жестином акције државе Србије у тој области – поручио је Вучић на седници Главног одбора странке у недељу.

– У борби против корупције нема заштићених и ако је у корупцију уплетен и неко из СНС, одговараће – каже на почетку разговора наш извор из СНС и додаје:

– Вучић жели да очисти странку од људи који су ту да би се окористили о чланство, функцију и та порука да ће бити великих хапшења до краја године односила се и на те функционере. Неки од њих су врло утицајни.

Није искључено, додаје наш извор, да је Вучић мислио и на хапшења која ће уследити у вези с РТБ „Бор“ и Комерцијалном банком, као и због корупције у здравству, али и у инфраструктурним пројектима и јавним набавкама. Подсетимо, како је Курир писао, РТБ „Бор“ и дугогодишњи директор Благоје Спасковски већ дуже су под истрагом због сумње да је тај некадашњи гигант опљачкан за пет тона злата, чија је вредност чак око 150 милиона евра. Такође, припадници БИА ушли су у Комерцијалну банку, где се истражују злоупотребе појединих домаћих али и страних руководилаца.

Најаву Вучића да се обрачуна с корупцијом подржавају и чланови Председништва СНС. Према речима Зоране Михајловић, потпредседнице Владе, недодирљивих не сме да буде.

– И треба да нема недодирљивих. Пуна подршка борби против корупције – поручила је Михајловићева, а на питање да ли у овом тренутку има некога у СНС ко је недодирљив или верује да је недодирљив, навела је:

– Верујем да нема, сигурна сам.

Јадранка Јоксимовић, министарка за евроинтеграције, подсећа да у случајевима високе корупције не сме бити заштићених.

– Вучић је рекао оно што грађани и очекују од одговорне власти – да се борба против корупције настави још интензивније и у случајевима високе корупције не сме бити заштићених – навела је она, док је министар привреде Горан Кнежевић на питање на кога је Вучић мислио, да ли очекује да ће бити хапшења у СНС, казао:

– То се односило на све који су се огрешили о закон.

Драган Шутановац
ОСТАЋЕ БЕЗ ФУНКЦИОНЕРА

Председник ДС Драган Шутановац, коментаришући Вучићеву најаву, каже да су „претпразнично-предизборна хапшења доказане представе за народ“:

– Уколико је решио да се искрено обрачуна с криминалцима, онда може да крене у истражне радње на основу 24 анкетна одбора које смо предложили у Скупштини о аферама СНС.

Добривоје Радовановић
ОВО ЈЕ НЕОБИЧНО, АЛИ МОЖЕ БИТИ ПОХВАЛНО

Криминолог Добривоје Радовановић каже да је похвално то што је председник СНС најавио.

– То јесте необично од политичара да тако каже, али позитивно је ако се уради. Питање је да ли ће то моћи да се проведе, јер корупцију није лако доказати – навео је Радовановић.

 

Извор: Kurir.rs