Свет

ПАЗИ ГЛАВУ, СВЕМИРСКО СМЕЋЕ ПАДА НА СРБИЈУ: Остаци свемирске станице од 8,5 тона могли би да заврше баш код нас!

БЕОГРАД – Почетком следеће године, кинеска свемирска станица Тијангог-1 вратиће се у земљину атмосферу где ће у потпуности сагорети. Оно што је занимљиво јесте где ће се тачно догодити њен пад?

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Свемирска станица Тијангонг-1 је дугачка 12 метара и широка 3,3 метра, а тешка је укупно 8.506 килограма. Од 2016. године изгубљен је контакт са њом, а између јануара и марта 2018. године очекује се њен улазак у Земљину атмосферу и пад.

ЈУНКЕР: Очекујем да Србија постане чланица ЕУ до 2025. године

Остаци кинеске свемирске станице Тиангонг-1 сагореће у атмосфери изнад Европе, а наведено је неколико потенцијалних земаља међу којима је и Србија!

Подручје потенцијалног пада обухвата Шпанију, Француску, Италију, Црну Гору, Албанију, Србију, Македонију и Бугарску. Иако научници кажу да је још увек рано предвидети тачно место пада, многи сугеришу да би то могло бити ближе тлу Србије или Бугарске.

Иначе, летелица се тренутно налази на 300 километара од земље где кружи, а када поново уђе у атмосферу сагореће у потпуности. Ипак, с обзиром на то да је тешка 8,5 тона неки њени делови ће преживети до пада на Земљу.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/B92.net