Издвајамо Србија

ПА КАКО ТЕ НИЈЕ СРАМОТА?! Власник пожаревачког кафића забранио да се услуже војници јер су носили униформу Војске Србије

Двојица припадника Војске Србије, дана 01. новембра 2017. у кафићу „Каспер“ у Пожаревцу нису били услужени само зато што су носили униформу Војске Србије.

Фото: Јутјуб

Према расположивим подацима до којих је дошао Војни синдикат Србије, разлог је то што власник овог угоститељског објекта не воли војску и како каже, он у свом кафићу одређује правила и да српски војници ту нису добродошли.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обзиром да се ради о најгорој врсти дискриминације, али и увреде симбола Војске Србије и саме државе Србије и грубе повреде људских права загарантованим Уставом, позивамо све надлежне инспекције и институције да реагују и преиспитају рад овог објекта.

Не заборавимо да су се сличне ствари дешавале у Хрватској и Словенији деведесетих година и да су тако кренули немили догађаји. Доживели смо да у Србији српски војник оваквим поступцима буде грађани другог реда, а и потпуно је ненормално да некоме у Србији, смета српска униформа, иако му је у тој држави омогућено да ради и заради кроз угоститељску делатност.

Војни синдикат Србије покренуће све правне механизме заштите части и достојанства припадника Војске Србије које заступа око овог догађаја и захтева од надлежних да против власника објекта покрену поступак утврђивања одговорности, како прекршајне тако и кривичне.

 

Војни синдикат Србије