Србија

Познати светски форензичар решава убиство Јелене Марјановић: На основу капљице крви разоткрије и најтеже злочине.

Фото: Јутјуб

Познати форензичар је на основу трагова капљица крви разрешио бројне злочине

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Центар за форензичка истраживања (ЦФИ) из Новог Сада, који води приватну истрагу убиства Јелене Марјановић из Борче, ступио је у контакт са светски признатим форензичаром Јуџином Лишиом из Канаде, чији би истраживачки рад требало да помогне у расветљавању најмистериознијег убиства у новој српској криминалистици.

Познати форензичар је на основу трагова капљица крви разрешио бројне злочине.

Како је открио форензичар из ЦФИ Ненад Шипка, канадски стручњак би на основу трагова капљица крви могао да са великом прецизношћу реконструише злочин у Борчи.

ПРИЗНАТ У СВЕТУ

– Рад овог форензичара је светски признат, а наш ЦФИ је са њим ступио у контакт на недавној конференцији у Берлину, где смо уједно били и једини представници из свих земаља региона. Осим што је наш рад у 3Д реконструкцији оцењен као рад који је много испред остатка Европе, колега из Канаде се заинтересовао и за случај убиства певачице којим се бавимо последњих месеци – казао је Шипка за Курир.

Ово истраживање коначно би отклонило сваку сумњу у то да ли је Јелена само бачена на насип, или је, како стоји у званичној наредби за спровођење истраге, убијена на истом месту где је пронађен њен леш.

– Спреман је да размотри да ли је крв пронађена на Јеленином лешу нанета од ударца или је настала секундарним путем, на пример када је њен леш донет и бачен у канал. То откриће коначно би отклонило сваку сумњу да ли је убијена на насипу, или је, како је раније утврдио ЦФИ, накнадно донета на насип – истиче Шипка, чија се истраживања разликују од званичне обдукције коју је потписао познати патолог Зоран Станковић.

НОВА РЕКОНСТРУКЦИЈА

Упркос чињеници да ЦФИ не може да користи званичне доказе из списа предмета, Шипка најављује да би канадски стручњак могао да направи 3Д реконструкцију на основу доступних података.

ФОРЕНЗИЧАР ИЗ КАНАДЕ МОЖЕ ДА ОТКЛОНИ СВАКУ СУМЊУ ДА ЛИ ЈЕ ЈЕЛЕНА УБИЈЕНА НА НАСИПУ

– Приказао би тачно како би изгледали крвави трагови на лешу да је убијена на насипу или негде другде – закључује Шипка.

 

Извор: Telegraf.rs